Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1031 tot 1035
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Donald Trump en cash

Tijdens deze periode is het erg lastig kiezen welk onderwerp over te schrijven, de gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op. Wat ik persoonlijk erg opmerkelijk vond was dat de ABN Amro haar koersdoel voor GOUD in 2016 onlangs veranderde van $900 naar $1.300 per troy ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

GOUDreserves Rusland worden verder uitgebouwd ondanks recessie

Ondanks de financiële moeilijkheden  verhoogt Rusland zijn GOUDreserves. Dit is echter niet om economische redenen maar eerder om politieke redenen, met name het aanvallen van de suprematie van de dollar.

Het lijkt een stille aanval op de dollar, welke rustig en zonder veel bekendmaking wordt uitgevoerd door Vladimir Poetin. Alleen al in januari werd er een verhoging doorgevoerd met 20 ton wat de totaalhoeveelheid op meer dan 1300 ton GOUD brengt. Terwijl men politiek vreest voor een nieuwe koude oorlog lijkt deze in de financiële wereld al gestart te zijn.

Met deze aankopen probeert Rusland de suprematie van Amerika en Europa te breken. Wie GOUD op dergelijke schaal koopt vermindert namelijk de dominantie van de westerse valuta’s. De enige reden waarom dit werd aangekocht is om terug meer macht naar zich toe te trekken. Uit economisch oogpunt is het opbouwen van de reserves niet interessant. Rusland zit momenteel in een ernstige economische crisis en de roebel is in dalende lijn. Het land kan daarom elke dollar en/of euro die binnenkomt goed gebruiken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

GOUDprijs naar $1900 volgens BNP Paribas

De analist van BNP Paribas Fortis gaf afgelopen aan dat de GOUDprijs technisch is uitgebroken. De bank...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 februari 2016

Einde Bear Market bij GOUD? Dan kan er dit gebeuren…

Jeff Clark, van Hard Assets Alliance, deed een onderzoek naar de historische Bear Markets bij GOUD. Clark komt tot de conclusie dat we op dit moment te maken hebben met de zevende serieuze Bear Market sinds het jaar 1975 en zocht daarnaast uit wat er de vorige keren gebeurde toen deze Bear Markets ten einde kwamen.

Op de bovenstaande grafiek is zichtbaar wat er in het verleden gebeurde toen de Bear Markets bij GOUD ten einde kwamen. We kunnen zien dat de GOUDprijs sinds dat moment met minimaal 25 procent in waarde steeg en met maximaal 717 procent.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 27 februari 2016

Deutsche Bank "tijd om GOUD te kopen"

Deutsche Bank is net als de ABN AMRO gedraaid van negatief naar positief wat betreft beleggen in GOUD. De bak ziet de GOUDprijs naar....Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$