Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 1031 tot 1035
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

GOUDproductie gaat dit jaar onderuit

Peak Gold was in de zomer van 2015. Na zeven jaren van stijging zal de GOUDproductie dit jaar met....

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

De werkelijke reden achter de moord op Gaddafi: GOUD

In oktober 2011 werd de Libische dictator Gaddafi vermoord door rebellen die gesteund werden door het Westen. De NAVO speelde een belangrijke rol in de omverwerping van het regime, dat volgens de officiële verklaring plaats moest maken voor democratie. Maar achter de schermen speelden er compleet andere belangen en argumenten mee, zo blijkt uit emails van Hillary Clinton die eind vorig jaar gepubliceerd werden. In één van die emails blijkt dat de NAVO niet uit was op het brengen van democratie, maar op het voorkomen van de totstandkoming van een door GOUD gedekte Afrikaanse valuta.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

GOUDprijs gestegen in 8 van de 9 meest gebruikte valuta’s

De GOUDprijs heeft net als vorig jaar een goede start gemaakt. De prijs van het edelmetaal staat na 10 handelsdagen 2,9% hoger, gemeten in Amerikaanse Dollars. Het hoogste punt lag op $1108 per troy ounce. In Euro’s staat GOUD 2,1% hoger. De AEX heeft de slechtste start ooit achter de rug. De aandelenindex daalde 8,6% in de eerste 10 handelsdagen van dit jaar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Noorse Kroon daalt door oliecrisis: andere Noorse industrieën beleven GOUDen tijden !

Noorwegen wordt gedwongen om versneld plannen uit te rollen om afhankelijk te worden van olie. De oliesector staat er momenteel onder zware druk waardoor er duizenden jobs verloren gaan. In tegenstelling tot andere landen heeft Noorwegen het voordeel dat het een financiële reserve heeft opgebouwd welke in nood kan dienen om de economie grondig om te vormen om zodanig de toekomst positief te kunnen veranderen.

Deze veranderingen komen een stuk sneller dan men had verwacht in Noorwegen. Dat dit moment eraan zag te komen was een zekerheid waar rekening werd mee gehouden, de timing kwam echter een 10-tal jaar te vroeg. In tegenstelling tot landen in het Midden-Oosten zien de Noren dit echter als een opportuniteit. Eerlijkheidshalve moet er wel aan toegevoegd worden dat de financiële middelen wel een stuk hoger zijn dan de andere olie-exporteurs ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

GOUDkevers: Wij hebben goed nieuws!

Sinds het jaar 2011 heeft de GOUDprijs al veel waarde moeten inleveren, maar daar zou binnenkort wel eens een grote verandering in kunnen gaan komen. Cijfers van Reuters laten zien dat de verwachting is dat de GOUDproductie dit jaar met 3 procent zal gaan afnemen. Het afgelopen jaar wist de GOUDproductie de piek te bereiken van 3155 ton GOUD, maar die piek lijkt dus dit jaar te blijven staan. Volgens Kelvin Dushnisky, president van Barrick Gold, betekent dit goed nieuws voor de GOUDprijs. De wetten van vraag en aanbod zullen er immers voor gaan zorgen dat de GOUDprijs weer omhoog kan gaan. Het is overigens niet vreemd dat de GOUDproductie dit jaar zal gaan afnemen, want het investeren in GOUDprojecten is de afgelopen jaren een stuk minder aantrekkelijker geworden door de dalende GOUDprijs.

Michael Riesner en Marc Müller, analisten van UBS, zijn van mening dat de GOUDprijs ook kan gaan profiteren van de volatiliteit op de aandelenmarkten. Als deze volatiliteit de komende tijd aanhoudt, dan zullen steeds meer beleggers opzoek gaan naar een veiligere haven. En de GOUDprijs heeft tijdens de laatste crisissen bewezen dat het kan fungeren als een veilige haven. Daarnaast is op de bovenstaande grafiek te zien dat UBS verwacht dat in 2016 een nieuwe cyclusbodem bereikt gaat worden. Voor de GOUDkevers zouden er dus GOUDen tijden kunnen gaan aanbreken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$