Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 1046 tot 1050
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

ABN Amro minder somber over GOUDprijs

De ABN Amro is wat minder somber geworden over GOUDprijs, dat schrijft analist Georgette Boele in haar wekelijkse rapport over de edelmetalen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Het meest vermadelijke "goedje"

‘Gold looses luster for third straight year as investors sell’. Dat stond op 31 december j.l. op Bloomberg te lezen. De schrijver was kennelijk vergeten dat de GOUDprijs zich al sinds september 2011 in een neerwaartse spiraal bevindt en bepaald niet omdat beleggers verkopen! Voorts werd gemeld dat het GOUD zich sinds het jaar 2000 in de langste glijvlucht beweegt. Ook dat is niet juist want de langste glijvlucht deed zich voor na het hoogtepunt van $856 in januari 1980 en duurde tot het jaar 2000 toen de GOUDprijs was teruggevallen tot het bedenkelijke niveau rond $250 gelijk aan een val van ruim 70%.

[...]

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

ICBC neemt enorme GOUDkluis Londen in gebruik

ICBC, de grootste bank van China, gaat in Londen een GOUDkluis met een capaciteit van 1.500 ton huren. Dat schrijft Reuters op basis van vier verschillende bronnen in de GOUDmarkt. De Chinese bank wil een grotere rol spelen in de GOUDmarkt van Londen, waar GOUDbanken als JP Morgan, HSBC, Bank of Nova Scotia, Barclays en UBS dagelijks voor miljoenen aan GOUDtransacties uitvoeren voor hun klanten

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Ingrijpende verandering op de GOUDmarkt waar niemand over praat

Terwijl de westerse banken steeds meer hun handen afhouden van de grondstoffenmarkt, maken Chinese banken steeds meer gebruik van hun dollars om deze leegte op te vullen. Zo nam het Chinese ICBC Standard Bank recent de lease over van de GOUD- en zilverkluis van Deutsche Bank in Londen.

In het depot zit maar liefst 1.500 ton aan fysiek GOUD en zilver opgeslagen. Hiermee staan de Chinezen in een klap op de kaart in de Westerse GOUDmarkt. Want met deze indrukwekkende ‘move’ mogen de Chinezen waarschijnlijk ook aanschuiven bij de dagelijkse clearing van de GOUD- en zilverprijzen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Olieprijs sinds 1988 niet meer zo laag ten opzichte van GOUD

Door de daling van de olieprijs is de GOUD olie ratio naar recordhoogte gestegen. Sinds 1988 kon je niet meer zoveel olie kopen met een troy ounce GOUD als nu. Door wereldwijde overproductie zakte de olieprijs naar het laagste niveau in meer dan 11 jaar tijd, terwijl de GOUDprijs de laatste dagen weer profiteert van haar status van veilige haven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$