Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 1046 tot 1050
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Opmerkelijk: ABN Amro optimistisch over edelmetalen

ABN Amro trad gisteren naar buiten met de winstcijfers over het afgelopen jaar. De Nederlandse zakenbank zag de totale winst vorig jaar toenemen, maar de beleggers dumpten alsnog massaal hun aandelen van ABN Amro. Deze dumping had vooral te maken met de tegenvallende groei in het laatste kwartaal van 2015. In het rapport van ABN Amro was echter iets opmerkelijks te lezen.

Zo heeft ABN Amro haar voorspelling voor GOUD en zilver flink bijgesteld. Aan het begin van dit jaar hield de zakenbank nog rekening met een verdere daling bij de GOUD- en zilverprijs, maar op dit moment rekenen ze op een stijging!

Op de staafgrafiek hierboven kunnen we zien dat ABN Amro eerst nog rekening hield met een daling van de GOUDprijs met 25 procent. Op dit moment verwacht de zakenbank echter dat het GOUDen edelmetaal vanaf de huidige koers met nog 8 procent zou kunnen gaan stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Hoe je verstandig kunt beleggen in GOUD

De onrust op financiële markten maakt GOUD weer populair. Maar is het daadwerkelijk verstandig om het gele edelmetaal op te nemen in een beleggingsportfolio?

GOUD staat weer op nadrukkelijk op de radar van beleggers.

Volgens de aanbieder van indexfondsen ETF Securities werd er afgelopen week alleen al 552 miljoen dollar in zogenoemde GOUD-ETF’s gestoken. Dat zijn beleggingsproducten die de ontwikkeling van de GOUDprijs volgen. Niet eerder kozen beleggers in één week zo massaal voor GOUD-ETS’s, aldus ETF Securities.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN AMRO verhoogt Koersdoel GOUD met 44%

De edelmetaalanalist van ABN AMRO heeft haar negatieve kijk op GOUD vaarwel gezegd en ziet GOUD dit jaar stijgen naar...

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro: GOUDprijs gaat naar $1.300

De GOUDprijs stijgt dit jaar naar $1.300 per troy ounce, zo verwacht analiste Georgette Boele van de ABN Amro. Het nieuwe koersdoel is opmerkelijk, omdat de bank jarenlang heeft vastgehouden aan een veel lager koersdoel voor GOUD. Eind december schreef de analiste van ABN Amro in haar vooruitblik voor de GOUDmarkt in 2016 nog dat de GOUDprijs in 2016 een bodem van $900 per troy ounce zou bereiken.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Chinezen kopen meer GOUD door stijging GOUDkoers

Ook in China heeft de stijging van de GOUDkoers een run op beleggingsGOUD ontketend, zo verklaarde een woordvoerder van de World Gold Council tegenover Reuters. Dit jaar was de belangstelling voor GOUDbaren en GOUDen munten in China zelfs groter dan voor sieraden, een uitzonderlijke situatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$