Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 106 tot 110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Wat gaat er met de GOUDprijs gebeuren bij de volgende renteverhoging?

De afgelopen handelsweek was olie niet de enige verliezer op de markten. Ook de GOUDprijs moest flink waarde inleveren en dat betekende de tweede forse weekdaling op rij. De prijsval bij het gele edelmetaal was met name te danken aan de toegenomen kans op een snelle Amerikaanse renteverhoging.

Vanuit Amerika verschenen de afgelopen dagen meerdere hoopgevende macrocijfers. Een van die macrocijfers had betrekking op de arbeidsmarkt. De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft goed presteren en juist dat is het grote probleem voor de prijs van de edelmetalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Column: Uw pensioen in GOUD?

Afgelopen week keek ik vol verbazing naar een documentaire van Zwarte Zwanen over onze pensioenfondsen. In die aflevering liet Cees Grimbergen zien hoe de pensioenfondsen te werk gaan en hoe zij in sommige gevallen met hun 'klanten' omgaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Waarom een renteverhoging de GOUDprijs niet kan deren

Toen de geruchten in december vorig jaar opgingen dat de Fed de rente zou verhogen, dacht iedereen hetzelfde: ‘het is gedaan met GOUD’. GOUD zou dalen en deze trend zou doorzetten naargelang de Fed dezelfde lijn ook zou doorzetten. Toch is GOUDprijs het tegengestelde overkomen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 10 maart 2017

GOUDprijs naar laagste niveau in vijf weken

De GOUDprijs is sinds eind februari weer in een dalende trend terechtgekomen en bereikte vrijdag het laagste niveau in vijf weken tijd. Sinds 27 februari is de prijs van een troy ounce GOUD met meer dan 5% gedaald, van ongeveer €1.190 naar €1.127 per troy ounce. Een kilo GOUD werd in dezelfde periode bijna €2.000 goedkoper, want de prijs daalde van ongeveer €38.200 naar €36.250. De zilverprijs daalde in dezelfde periode van €560 naar €516 per kilo, een correctie van 7,8%.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Ron Paul: Maak GOUD en zilver weer wettig betaalmiddel

Ron Paul sprak deze week in Arizona zijn steun uit voor een nieuw wetsvoorstel waarmee GOUD en zilver weer erkend worden als wettig betaalmiddel. In dit nieuwe wetsvoorstel (HB2014) staat dat GOUD en zilver weer behandeld moeten worden als geld, zoals vastgelegd in de Amerikaanse grondwet uit 1787. Dat betekent in de praktijk dat beide edelmetalen niet langer onder de ‘capital gains tax’ vallen, de belasting die je in de VS betaalt over de waardestijging van beleggingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$