Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1051 tot 1055
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Mis deze trein niet! Zilver is ‘de deal van je leven’

Ondanks de (forse) terugval van de zilverprijs gisteren, blijft het plaatje er zeer gunstig uitzien. Vorige week steeg het edelmetaal samen met GOUD meer dan 7%, een kleine afkoeling was dus welgekomen (en zeker niet onverwacht op een dag dat de Amerikaanse beurs dicht was). James Turk ziet dan ook de kans van je leven om nu nog goedkoop zilver te kopen.

Aan de hand van de huidige prijsevolutie kan men stellen dat GOUD en zilver een definitieve bodem vormde in december vorig jaar. Maar het gaat er op de financiële markten zo turbulent aan toe, dat we iedere dag de prijsevolutie moeten opvolgen, zegt James Turk.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Stijging GOUDprijs onterecht volgens Goldman Sachs

De recente stijging van de GOUDprijs is volgens Goldman Sachs gebaseerd op.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Goldman Sachs: short GOUD

Beleggers moeten volgens Goldman Sachs GOUD verkopen gezien de bezorgheid over de gezondheid van de wereldeconomie overdreven is.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, die enkele dagen geleden nog haar vooruitzichten voor 2016 naar de prullenmand verwees, vindt dat de huidige vrees rond China, olie en negatieve rentevoeten overdreven is. “Deze elementen hebben te zwaar doorgewogen op de financiële markten en de GOUDprijs te zwaar opgedreven. Verkoop dan ook GOUD of ga er short op.”

Goldman ziet GOUD in de komende 3 maanden terugvallen tot $1,100 en zelfs tot $1,000 binnen 12 maanden. De Federal Reserve gaat volgens de zakenbank later dit jaar verschillende renteverhogingen doorvoeren en voor neerwaartse druk op de GOUDprijs zorgen. Goldman Sachs gaat met dit laatste duidelijk tegen de trend in. De markt gaat er immers van uit dat de Fed in 2016 zijn monetaire politiek niet meer zal verstrakken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Column: Vlucht naar GOUD

Beleggers en spaarders kiezen op dit moment om verschillende redenen voor de veiligheid van edelmetalen. De daling van de aandelenmarkten, zorgen over de degelijkheid van de Europese bankensector en de verwachting dat centrale banken de rente verder moeten verlagen lijken op het eerste gezicht de belangrijkste redenen waarom de GOUDprijs zo hard gestegen is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

De winnaar van negatieve rentevoeten: GOUD!

Het spook der negatieve rentevoeten waart rond over heel de wereld. Het heeft de financiële markten in zijn greep en groeit iedere dag. De grootste winnaar van dit griezelverhaal is tot op heden nog steeds de GOUDprijs.

Vorige week donderdag nog steeg de GOUDprijs 4,5% tot bijna $1.250. Hiermee doorbrak het met kracht een neerwaarts trendkanaal. Het gele edelmetaal staat al 15% in het groen dit jaar terwijl de aandelenmarkt maar geen kopers lijkt te vinden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$