Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 1056 tot 1060
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

GOUD wint aan populariteit door vlucht uit aandelen

De daling van de aandelenkoersen wereldwijd heeft de afgelopen weken een stimulans gegeven aan de GOUDmarkt, zo schrijft Bloomberg. Sinds mei vorig jaar is er wereldwijd meer dan $15 biljoen uit de aandelenmarkt verdampt, omdat beleggers hun vermogen verplaatsten van richting veilige havens als obligaties en edelmetalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Aanpassen of vernietigd worden: Rusland op een tweesprong

De Russische olie- en gasmaatschappijen zitten propvol buitenlandse valuta en de Russische overheid heeft voldoende GOUDreserves om die kroonjuwelen nog een paar jaar te onderstutten.

Maar de perifere Russische economie bloedt hevig. De roebel is in vrije val, en dit staat de broodnodige diversificatie van de economie in de weg.

Toch ziet het er naar uit dat de huidige sense of urgency de nodige impulsen biedt tot een versnelde reconversie.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

GOUDreserves Rusland stijgen in recordtempo

Rusland heeft ook in december weer een flinke hoeveelheid GOUD opgekocht. De centrale bank kocht......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Slecht nieuws voor Syriza, goed nieuws voor de Griekse werkgelegenheid

Na jarenlang politiek getouwtrek is de kogel eindelijk door de kerk: de Griekse Raad van State zet het licht op groen voor de toekenning van de exploitatievergunning van de Eldorado GOUDmijn, zo meldt Reuters.

De rechterlijke beslissing is een streep door de rekening van de regering onder leiding van het linkse Syriza, dat onder het mom van milieubescherming de vergunning telkens weigerde.

De radicaallinkse regering trok de vergunning in augustus, omwille van slecht beargumenteerde en schimmige redenen, waardoor 600 mensen plots technisch werkloos werden. Voor de regio ChalcidiceĀ een serieuze sociale catastrofe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

3 grafieken die bewijzen dat de zilvermarkt nog lang niet dood is

Met een zilverprijs die meer dan 70% lager ligt dan de top in 2011 hebben veel beleggers het kleine broertje van GOUD al dood verklaard en begraven. Maar deze beleggers vergeten dat er naast een papieren zilvermarkt ook een fysieke zilvermarkt bestaat. En daar is een totaal ander verhaal te horen.

Januari is in de Verenigde Staten traditioneel een sterke maand voor de vraag naar Silver Eagles. Maar dit jaar is het kot te klein bij de U.S. Mint. In de eerste handelsweek verkocht de U.S. Mint alle 4 miljoen ounces aan Silver Eagles die voorhanden waren. Het verkocht zelfs al 950.000 ounces zilver voor de tweede week ā€¦ in die eerste week.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$