Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1061 tot 1065
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Canada verkoopt groot deel GOUDvoorraad

Canada heeft begin dit jaar een groot deel van haar GOUDvoorraad verkocht. Eind vorig jaar beschikt het land nog over een officiële GOUDreserve van 3 ton, maar de laatste cijfers van het ministerie van Financiën laten zien dat er nu nog maar 0,62 ton van het gele metaal in de kluis ligt. Dat is een daling van bijna 80%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Het is weer zover: mensen staan aan te schuiven om GOUD te kopen

De GOUDprijs gaat bijna kaarsrecht omhoog dit jaar uit vrees voor een nieuwe financiële crisis. Maar deze week is de manie compleet. Enkele GOUDhandelaren verklaren aan het Britse Telegraph dat bankiers en mensen weer staan aan te schuiven om GOUD te kopen.

BullionByPost, de grootste Britse online GOUDhandelaar, verkocht deze week op 1 dag voor £5,6 miljoen GOUD. Dit is meer dan het vorige dag record van £4,4 miljoen in oktober 2014. BullionByPost neemt orders tot £25.000 aan via de website en hoger via de telefoon.

Sinds eind vorig jaar neemt de interesse toe zegt oprichter Rob Halliday-Stein, maar deze week is het knotsgek. Hij voegde er nog aan toe dat sommige bankiers ongewoon hoge orders plaatsen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Mexicaanse peso een van de zwaarst getroffen valuta’s

De Mexicaanse peso kent een spectaculaire daling. Dit jaar – de afgelopen 6 weken – verloor het 8 procent van zijn waarde ten opzichte van de dollar, meer dan welke grote valuta dan ook. Sinds juni 2014 kent het een daling van 33 procent en staat nu op 19,2 peso’s t.o.v. de dollar, het laagste ooit.

GOUD stootte gisteren naar $1.263.90 per ounce, het kent dit jaar een stijging van meer dan 18 procent ten opzichte van de dollar. De grootste winst wist zij echter te boeken ten opzichte van de Russische roebel – over de afgelopen 60 dagen een winst van 25 procent – maar goede tweede in rij is GOUD in Mexicaanse peso’s met een winst van 23,49 procent.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Ook in 2015 veel vraag naar fysiek GOUD

De vraag naar fysiek GOUD was het afgelopen jaar onverminderd groot, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. Centrale banken kochten vorig jaar meer GOUD, terwijl de vraag naar sieraden wereldwijd juist wat daalde. Het aanbod van sloopGOUD daalde.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

GOUDprijs stijgt $189 per oz

De GOUDprijs maakte vandaag een van de sterkste stijgingen mee sinds 2008.....Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$