Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 1066 tot 1070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

TA-specialist: eerste belangrijke signalen voor bodem van GOUD en zilver in 4 jaar

Peter L. Brandt is een van de beste experts op het gebied van technische analyse. Hij is lange tijd negatief geweest over GOUD en zilver maar ziet nu duidelijke signalen dat de 4 jaar durende berenmarkt aan zijn einde komt.

Peter L. Brandt kijkt om te beginnen liever naar de GOUDprijs dan naar de zilverprijs. De zilverprijs kan $1 op of neer bewegen zonder dat er enige betekenis achter zit.

Sinds 2011 vormde de GOUDprijs weinig bodempatronen op de dag grafiek, maar tussen 6 en 26 januari was er duidelijk een te zien. Een cup-formatie na een symmetrische driehoek is een typisch patroon op het einde van een berenmarkt. Het was het eerste duidelijke bodempatroon in meer dan 3 jaar.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Venezuela wil GOUDswap met Deutsche Bank

Door de economische crisis moet Venezuela een deel van haar GOUD verpanden, zo schrijft Reuters. Het land heeft nog maar $15,4 miljard aan valutareserves achter de hand, waarvan ongeveer 64% bestaat uit GOUDbaren. Om deze reserves beschikbaar te maken zal de centrale bank van Venezuela nog dit jaar een GOUDswap afsluiten met Deutsche Bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

GOUDmijnaandelen kunnen 100% stijgen als de Fed de rente geen 4 keer verhoogt in 2016

De GOUDprijs bleef in 2015 nog redelijk zwak door de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten en door de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar de rente nogmaals 4 keer zou verhogen. Nu dit laatste lijkt weg te vallen, krijgt de GOUDprijs terug vrij spel. Maar het zijn vooral de GOUDmijnaandelen die hiervan zullen profiteren.

Op onderstaande grafiek van de GOUDprijs is duidelijk te zien dat het gele edelmetaal meer dan waarschijnlijk zijn bodem heeft gevonden. De trend in 2016 is alvast mooi positief. De RSI bereikt op dit moment wel een hoog niveau wat duidt op een overkochte situatie waarbij een tijdelijke terugval naar het trendkanaal normaal zou zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Herwaardering van de GOUDprijs komt dichterbij

De melt-down van de grootste kredietbubbel uit de geschiedenis zal de komende maanden verder gaan. De groei van het schuldenmonster zal omslaan in contractie en liquidatie. Geen enkele centrale bank zal deze trend kunnen stoppen, enkel een herwaardering van GOUD kan de wereld redden – dat zegt Hugo Salinas.

Jaar na jaar bouwde groeilanden hun valutareserves op tot immense proporties. Maar de grondstoffencrisis en de sterke Amerikaanse dollar zorgde ervoor dat de valutareserves niet meer toenamen. In tegendeel zelfs, de reserves beginnen te krimpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Dit gebeurt er wanneer je $1 miljard fysiek GOUD opvraagt

Op 2 juni 2015 tekende Gouverneur Greg Abbott van de Amerikaanse staat Texas een wet die ervoor zorgde dat Texas een eigen kluis zal bouwen om $1 miljard waard aan fysiek GOUD te repatriëren uit de kluizen in New York. Dit heeft zo zijn gevolgen voor Texas.

Vlak na de aankondiging kreeg Texas een stroom aan e-mails en telefoons met de vraag of ze ook GOUD van derde partijen wilden onderbrengen in hun kluis. Texas wordt blijkbaar aanzien als een betrouwbare en sterke partner.

De kluizen van de New York Federal Reserve zijn ook bij de beste van de wereld, waarom zou Texas dan zijn GOUD naar de eigen staatsgrenzen willen verplaatsen? Daar zijn eigenlijk 2 goede redenen voor:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$