Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 1086 tot 1090
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Gaat de GOUDprijs binnenkort een bodem neerzetten?

De commoditysector is een van de sectoren die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Binnen deze sector waren er ook nog commodities te vinden die wel in positieve zin wisten te verrassen, maar over het algemeen was het sentiment behoorlijk negatief. Denk bijvoorbeeld maar aan de prestaties van onder andere de GOUDmijn- en energieaandelen. Vooral de GOUDsector willen wij even voor u uitlichten. Want deze sector mag dan wel de afgelopen jaren zwaar zijn afgestraft, een bodem zou binnenkort snel neergezet kunnen gaan worden.

De beurswebsite ‘The Daily Gold’ is van mening dat de bear market in de GOUDsector op dit moment een van de zwaarste bear markten ooit is. Op de bovenstaande grafiek kunnen we immers zien dat een bear market bij de GOUDsector in het verleden nooit zo lang wist stand te houden. The Daily Gold ziet wel sterke overeenkomsten tussen de bear market van 1996 tot en met 2000 en de bear market die sinds het jaar 2011 actief is. Vanuit die gedachten zou de GOUDprijs binnenkort wel eens een bodem kunnen gaan neerzetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Grondstoffen zullen opveren

Sinds gegevens vanaf 1991 voor de Bloomberg Commodity Index werden bijgehouden, geeft afgelopen jaar – met het vijfde jaar op rij een verlies – de langste aaneengesloten daling aan.

Beleggers trokken een record van $857 miljoen weg uit Amerikaanse ETFs gerelateerd aan grondstoffen, landbouw, veeteelt en industriële metalen. Hedgefunds verwachten nog meer verliezen, weddend op prijsdalingen voor GOUD, koper, maïs en aardgas. De vraag is echter hoe lang dit volgehouden kan worden.

Want hoe paradoxaal ook – beleggers positioneerden zich tevens voor een bodem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Willem Middelkoop (Deel 1): “De wereld bouwt aan een nieuwe GOUDstandaard”

Achter de schermen van de wereld wordt er hard gewerkt aan een nieuwe GOUDstandaard, dat zegt Middelkoop. Willem Middelkoop denkt dat dit nog niet voor meteen is, maar dat het er gaat komen is een bijna mathematische zekerheid. Vandaag leest u de  visie van Willem Middelkoop over de nieuwe GOUDstandaard, morgen over de ‘Big Reset’.

Rusland is momenteel de grootste ‘gold bug’ van de wereld. Een jaar na de val van Lehman Brothers begon het land van Vladimir Putin steeds sneller en steeds meer GOUD te kopen. Daarnaast verkoopt het ook steeds meer US Treasuries. En net als China sluiten de Russen steeds meer bilaterale handelsovereenkomsten zonder de Amerikaanse dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Is GOUD een goede investering?

Beurswebsite ‘The Motley Fool’ vraagt zich op dit moment af of een investering in GOUD wel een goede belegging is. De beurswebsite constateert dat de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs sinds het jaar 2011 een duidelijke top heeft neergezet en op basis van het verleden zou de daling nog wel eens langer kunnen gaan standhouden.

De beurswebsite doet voornamelijk een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het koersverloop van de GOUDprijs te zien gecorrigeerd met de Amerikaanse inflatie. Deze grafiek laat bijvoorbeeld zien dat we rond het jaar 1980 een soort zelfde top wisten neer te zetten als in het jaar 2011 is gebeurd. In het jaar 1980 duurde het uiteindelijk ruim 20 jaar voordat de GOUDprijs een stevige bodem wist neer te zetten. Gezien het koersverloop van vandaag de dag vraagt The Motley Fool zich daarom ook af of we nog lager kunnen gaan?

>> Ontdek wat onze analisten verwachten van de GOUDprijs

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Amerikaans Presidentskandidaat wil een nieuwe GOUDstandaard

De kansen dat Ted Cruz de volgende President van de Verenigde Staten wordt, nemen toe. Verrassend genoeg is Ted Cruz voorstander van een nieuwe GOUDstandaard en hij is niet van plan dit thema te laten vallen.

Senator Ted Cruz is naast Donald Trump de Republikeinse Presidentskandidaat die op dit moment het meeste kans maakt om de race om het Amerikaanse presidentschap aan te gaan. Cruz heeft al meermaals laten uitschijnen dat hij “grote twijfels” heeft over hoe de Federal Reserve de economie probeert te stimuleren.

Zo zegt Cruz:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$