Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 1091 tot 1095
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

'Overschot olie groeit komende maanden verder'

Het mondiale overschot aan olie zal in de eerste helft van dit jaar verder toenemen, waardoor de kans toeneemt dat de olieprijzen verder zullen dalen.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voorspelt dinsdag dat Irak en Iran steeds meer olie zullen oppompen, terwijl de vraag naar het zwarte GOUD in een lager tempo stijgt dan eerder werd aangenomen.

Het is volgens de denktank goed mogelijk dat het aanbod de komende maanden dagelijks 1,75 miljoen vaten hoger is dan het verbruik. Vorige maand schatte het IEA het overschot nog op 1,5 miljoen vaten per dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Het bloedbad op de financiële markten in 5 Tweets

De financiële markten kennen een bijzonder woelige start dit jaar. Het enige dat nog (of terug) blinkt is GOUD. Gisteren raakte GOUD eventjes $1.200 of een stijging van 12% sinds begin dit jaar. In onderstaande 5 Tweets laten we zien hoe erg het gesteld is op de financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Man verantwoordelijk voor 240 miljard denkt dat Nasdaq onder de 3.800 punten duikelt

Technologieaandelen zitten in de hoek waar de klappen vallen. De Nasdaq is dit jaar al met 13 procent gekelderd. En het einde is nog niet in zicht, zo denkt Scott Minerd, CIO bij Guggenheim Partners. Hij vergelijkt de huidige situatie met de markt in 1987 of 1998.

Aandelen als Apple, LinkedIn en Twitter zaten al een tijd in een dalende trend, maar de laatste dagen dalen zelfs de tot voor kort populaire aandelen van Google en Facebook. Minerd denkt dat deze val nog even voortduurt, omdat beleggers in de komende weken op zoek gaan naar veilige beleggingen als obligaties en GOUD, of aan de zijlijn blijven met cash.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Venezuela liquideert zijn GOUDvoorraad!

“Socialisme werkt tot het geld van de anderen op is.” het is een gezegde dat nog maar eens gaat bewezen worden in Venezuela. Hun laatste assets vliegen nu de deur uit: de GOUDvoorraad van het land.

Zelfs de Venezolaanse die-hard communisten als Chavez en Maduro lijken het belang in te zien van GOUD. Chavez liet de GOUDvoorraad repatriëren om het veilig in eigen land te bewaren.

Maduro op zijn beurt bewaarde het tot de allerlaatste moment, maar ziet zich nu genoodzaakt om het toch te verkopen. Daarmee lijkt het einde in zicht voor het socialistische regime in Venezuela.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Beleggers zoeken toevlucht in GOUD: hoogste prijs sinds de zomer

De onrust op de financiële markten leidt tot een hernieuwde populariteit van GOUD onder beleggers. De prijs van de traditionele veilige haven in onzekere tijden liep maandag op naar het hoogste peil sinds juni vorig jaar.

De GOUDprijs steeg met ruim 2 procent tot 1200 dollar per troy ounce (31,1 gram). De prijs van het edelmetaal zit al een tijd in de lift, nadat eind vorig jaar een voorlopig dieptepunt van 1050 dollar werd bereikt. Sinds de jaarwisseling werd GOUD al ruim 13 procent meer waard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$