Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 1091 tot 1095
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

LEGO bleek een betere investering dan GOUD!

U zou misschien beter eens overwegen om LEGO te kopen als investering. Sinds 2000 is de waarde van LEGO gemiddeld met 12% per jaar gestegen. GOUD haalde in dezelfde periode ‘slechts’ een return van 9,6% per jaar. De S&P500 staat op een rendement van 4,2% sinds het begin van deze eeuw.

LEGO, de Deense niet-beursgenoteerde producent van de super populair speelgoed, heeft reeksen waarvan de licentie vervalt, waarvan de filmhype over is of waarvan LEGO een nieuwe reeks maakt. Dit zorgt ervoor dat de oude LEGO reeksen in waarde toenemen.

“Star Wars” is het meest populaire thema voor beleggers in LEGO. 10 van de 20 duurste LEGO-pakketten komt van “Star Wars”. The Ultimate Collector’s Millennium Falcon werd bijvoorbeeld in 2007 verkocht voor $500 en is nu $4.000 waard. De Imperial Star Destroyer uit 2002 steeg in waarde van zo’n $350 naar $1.500.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Graham Summers: GOUD kan naar $8.000

Volgens Graham Summers van onderzoeksbureau Phoenix Capital Research kan de GOUDprijs in de volgende opwaartse beweging naar meer dan $8.000 per troy ounce stijgen. Summers merkt op dat grote correcties van alle tijden zijn en dat ook de daling van de GOUDkoers van de afgelopen jaren weer een keer zal omslaan in een stijging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

GOUD en dollars niet welkom in Vietnam

De nationale bank van Vietnam – The State Bank of Vietnam – zou de rente op deposito’s in dollars zelfs tot onder het huidige nul-tarief kunnen zetten. Dat zei de gouverneur van de centrale bank – Nguyen Van Binh – in een verklaring waarin hij naar meer de-dollarisering hintte.

Op 17 december schaftte de SBV die rente af nadat de Amerikaanse Fed de rente verhoogde. Gouverneur Nguyen Van Binh geeft nu aan dat meer maatregelen op de planning staan. Hij zei dat de maatregelen die worden genomen met de Amerikaanse dollar vergelijkbaar zullen zijn met wat de centrale bank eerder heeft gedaan om haar inwoners te ontmoedigen om GOUD aan te houden.

“People used to be able to enjoy an interest rate for their gold savings, but they currently have to pay fees to keep their precious metal at credit institutions. We may do the same with savings in dollars in the coming time. We do not rule out the possibility that a negative interest rate will be applied to both of the deposits”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Valuta oorlogen en haar 2 winnaars

De Zuid-Afrikaanse munt – de rand – crashte op 11 december en zette toen een all-time low neer wegens het verrassende ontslag van minister van Financiën Nhlanhla Nene. De rand herstelde een paar dagen later toen Pravin Gordhan als nieuwe minister aangesteld werd.

Zoals gezegd – president Zuma’s beslissing om gerespecteerd minister Nene te ontslaan – zorgde er voor dat de rand flink kelderde, maar daardoor werden arbeidskosten en andere kosten in bedrijfsvoering van mijnbouwbedrijven flink naar beneden bijgesteld. Dat zag men ook terug in de aandeelwaarderingen van die bedrijven.

Grondstof producerende landen als Rusland, Canada en Zuid-Afrika zagen allemaal de waarde van hun munt in 2015 dalen, hierdoor staat de GOUDprijs in deze valuta tegen het einde van dit jaar hoger dan aan het begin van 2015. De GOUDprijs in de Zuid-Afrikaanse rand staat dit jaar zelfs bijna 15 procent hoger.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 december 2015

Grafiek: De AEX in dollars, olie en GOUD

Begin dit jaar plaatsten we op Marketupdate een grafiek van de AEX index, uitgedrukt in dollars, olie en GOUD. We kwamen toen al tot de conclusie dat GOUD sinds 1999 een veel beter rendement heeft behaald dan de aandelenmarkt, maar dat de twee sinds het uitbreken van de financiële crisis het netto ongeveer even goed gedaan hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$