Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 1091 tot 1095
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

India wil import 24 karaat GOUDen sieraden verbieden

India overweegt de import van 24 karaat GOUDen sieraden te verbieden, zo schrijft Reuters. GOUD wordt als sieraad ingevoerd tegen een veel lagere heffing van twee procent, om vervolgens omgesmolten te worden tot GOUDbaren en GOUDen munten. Op deze manier loopt de regering veel inkomsten mis.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 december 2015

Spanje wil akkoord met Colombia over GOUDschat

Spanje wil in het geschil over de eigendomsrechten van de GOUDschat in het wrak van het galjoen San José een consensuele overeenkomst met Colombia sluiten. Minister van Buitenlandse Zaken José Manuel García-Margallo onderstreepte echter tegelijkertijd dat Madrid de eigendomsrechten claimt. "Dit was een staatsschip, en het is van de staat, onder wiens vlag het voer", zei de minister vandaag aan het persagenstchap Efe in Alicante.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 7 december 2015

GOUDreserves China hard toegenomen in november

De GOUDreserves China zijn in november sterk gegroeid. De Chinese GOUDvoorraad bedraagt nu 1744 ton waarmee China in de buurt komt van...

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 7 december 2015

China blijft GOUD kopen: 21 ton in november

De Chinese centrale bank heeft de afgelopen maand naar schatting 21 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, de grootste maandelijkse aankoop sinds in juni bekend werd dat haar GOUDvoorraad sinds 2009 met ruim 600 ton GOUD was toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

China ook in november enorme afnemer van GOUD

China heeft in november waarschijnlijk zo’n 21 ton GOUD toegevoegd aan haar reserves. Volgens Reuters kan die conclusie getrokken worden uit gegevens die de Chinese centrale bank vandaag publiceerde. Het zou betekenen dat vorige maand het meeste aantal ton is aangekocht sinds zij 5 maanden geleden begon met het vermelden van haar aankopen. Grote factor in hoge aankoop zal waarschijnlijk ook de zwakke GOUDprijs zijn – in november daalde GOUD met 6,8 procent. Het was de grootste maandelijkse prijsdaling sinds juni 2013.

De waarde van GOUDactiva was $59,52 miljard aan het einde van november, aldus gegevens op de website van de People’s Bank of China (PBOC). Aan het einde van oktober was dit nog $63,26 miljard. Dat komt neer op 56.050.000 troy ounces voor november, zo’n 1743 ton. Eind oktober was dat nog “slechts” 55.380.000 ounces of 1722 ton GOUD. Officiële cijfers van de Chinese centrale bank aangaande GOUDreserves kunnen pas later deze maand verwacht worden, maar de berekening geeft een goede indicatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$