Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1096 tot 1100
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Olieprijs sinds 1988 niet meer zo laag ten opzichte van GOUD

Door de daling van de olieprijs is de GOUD olie ratio naar recordhoogte gestegen. Sinds 1988 kon je niet meer zoveel olie kopen met een troy ounce GOUD als nu. Door wereldwijde overproductie zakte de olieprijs naar het laagste niveau in meer dan 11 jaar tijd, terwijl de GOUDprijs de laatste dagen weer profiteert van haar status van veilige haven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Chinese bank koopt Londense GOUDkluis met capaciteit tot 1.500 ton GOUD!

Dat steeds meer GOUD van het Westen naar het Oosten vloeit is geen nieuws. De westerse landen zien hun invloed in de GOUDmarkt slinken, terwijl China steeds meer in de pap te brokken heeft.

Zo ziet de GOUDbeurs van Shanghai jaar na jaar haar verhandeld volume aan edelmetalen toenemen.

Het laatste opmerkelijke nieuws is dat een Chinese-Zuid-Afrikaanse bank een Londense GOUDkluis van Deutsche bank wil overkopen. Een GOUDkluis met een capaciteit van 1.500 ton aan GOUD!

ICBC Standard Bank is een partnerschap tussen de Chinese ICBC bank en Standard Bank, Afrika’s grootste bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 9 januari 2016

Deutsche Bank: ‘Zilver kan gaan outperformen’

De afgelopen dagen zijn vooral de ogen gericht geweest op de flinke stijging van de GOUDprijs. Gezien deze prestatie blijft de zilverprijs duidelijk achter. Grant Sporre, analist bij Deutsche Bank, is echter van mening dat de zilverprijs in de nabije toekomst wel eens zou kunnen gaan ‘outperformen’.

Sporre laat door middel van de bovenstaande grafiek zien dat de zilverprijs de afgelopen jaren een stuk slechter heeft gepresteerd dan de GOUDprijs. Deze grafiek toont namelijk de outperformance van de GOUDprijs ten opzichte van de zilverprijs. Deutsche Bank komt tot de conclusie dat deze outperformance binnenkort wel eens ten einde zou kunnen gaan komen. In het verleden wisten we rond deze koers meerdere malen een top te bereiken. Volgens Deutsche Bank zou de zilverprijs daarom de komende jaren wel eens de GOUDprijs kunnen gaan verslaan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Wikileaks: Opties werden besproken om GOUD terug te brengen in het internationale monetaire systeem

Zoals u weet werden er door Wikileaks de laatste jaren heel veel vertrouwelijke documenten uitgelekt, die een inkijkje geven in de communicatie tussen ministeries van verschillende landen. Een aantal van deze cables bespreken tot in detail de ontwikkelingen op de GOUDmarkt en de rol van GOUD binnen het financiële systeem.

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

UBS: Verkoop aandelen en stap in GOUD

Beleggers zouden nu uit aandelen moeten stappen en overwegen GOUD te kopen, dat schrijven technisch analisten Michael Riesner en Marc Müller van UBS in een nieuw 39-pagina’s tellend rapport dat vooruitblikt op de aandelenmarkt in 2016.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$