Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 111 tot 115
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Waarom is GOUD vrijgesteld van btw?

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u geen btw betaalt over de aankoop van GOUDen munten of GOUDbaren, terwijl u wel belasting betaalt voor andere metalen als zilver, platina en palladium? Wat is de gedachte achter deze vrijstelling? En waarom geldt deze uitsluitend voor GOUD? In dit artikel geven we meer uitleg over het hoe en waarom van deze btw vrijstelling voor GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Hedge funds zetten zich schrap voor selloff van aandelen … en kopen GOUD

De Amerikaanse aandelenmarkt steeg dit jaar al $1.500 miljard in waarde. Hedge funds die eerder positief waren over de aandelenmarkt bereiden zich nu voor om een stevige selloff. Om zich in te dekken kijken ze steeds meer naar GOUD.

De meeste hedge funds hebben hun positieve houding ten opzichte van de aandelenmarkt bijgesteld. Ze zijn minder geneigd nog aandelen te kopen van banken en grondstoffen zoals koper. Dit betekent dat ze minder potentieel zien in de economische ontwikkeling. In plaats daarvan kopen ze steeds meer bescherming in de vorm van GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Alan Greenspan laat zich uit over een GOUDstandaard

Greenspan beschikt als geen ander over een scherp inzicht inzake GOUD, zowel over het verleden als het heden. Hoewel zijn carrière bij de Federal Reserve ver achter zich ligt, laat hij regelmatig nog van zich horen. De persoon die de vrije markten altijd verdedigd is terug, en hoe. Onlangs liet hij zich interviewen door het ‘Gold Investor Magazine’. Greenspan maakte enkele interessante opmerking inzake de historische GOUDstandaard.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Waar ligt het GOUD van Griekenland?

Ondanks de grote economische problemen van de laatste jaren heeft Griekenland geen gram GOUD verkocht. De centrale bank van het euroland beschikt volgens de laatste cijfers over een GOUDvoorraad van 149,1 ton, waarvan bijna de helft (47%) in eigen land bewaard wordt. De rest ligt al decennia lang verspreid over de Federal Reserve in New York (29%), de Bank of England in Londen (20%) en de GOUDkluis van UBS in Zwitserland (4%).

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Bitcoin: beter dan GOUD?

Er was vorige week heel wat te doen over het feit dat één bitcoin voor het eerst meer waard was dan een troy ounce (31,1 gram) GOUD. De vorige piek van de virtuele munt dateert van eind 2013. Toen was de grens van 1200 dollar eveneens binnen bereik maar GOUD noteerde op dat moment aan bijna 1300 dollar zodat er veel minder poeha werd rond gemaakt.

Kort daarna ging Mt. Gox, met een aandeel van bijna 70 procent de grootste online marktplaats voor bitcoins, op de fles. Bij de afwikkeling van het faillissement bleken bijna een miljoen bitcoins ‘vermist’ . Dit stuurde een schokgolf door de bitcoin-community. Fans van de virtuele munt moesten een tijdlang door het stof kruipen en begin 2015 daalde de prijs naar minder dan 200 dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$