Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1101 tot 1105
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Slecht nieuws voor Syriza, goed nieuws voor de Griekse werkgelegenheid

Na jarenlang politiek getouwtrek is de kogel eindelijk door de kerk: de Griekse Raad van State zet het licht op groen voor de toekenning van de exploitatievergunning van de Eldorado GOUDmijn, zo meldt Reuters.

De rechterlijke beslissing is een streep door de rekening van de regering onder leiding van het linkse Syriza, dat onder het mom van milieubescherming de vergunning telkens weigerde.

De radicaallinkse regering trok de vergunning in augustus, omwille van slecht beargumenteerde en schimmige redenen, waardoor 600 mensen plots technisch werkloos werden. Voor de regio ChalcidiceĀ een serieuze sociale catastrofe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

3 grafieken die bewijzen dat de zilvermarkt nog lang niet dood is

Met een zilverprijs die meer dan 70% lager ligt dan de top in 2011 hebben veel beleggers het kleine broertje van GOUD al dood verklaard en begraven. Maar deze beleggers vergeten dat er naast een papieren zilvermarkt ook een fysieke zilvermarkt bestaat. En daar is een totaal ander verhaal te horen.

Januari is in de Verenigde Staten traditioneel een sterke maand voor de vraag naar Silver Eagles. Maar dit jaar is het kot te klein bij de U.S. Mint. In de eerste handelsweek verkocht de U.S. Mint alle 4 miljoen ounces aan Silver Eagles die voorhanden waren. Het verkocht zelfs al 950.000 ounces zilver voor de tweede week ā€¦ in die eerste week.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Barrick Gold schrijft $3 miljard af vanwege daling GOUDprijs

Barrick Gold, het grootste GOUDmijnbedrijf ter wereld, heeft een afschrijving van $3 miljard op haar bezittingen aangekondigd. Het bedrijf verwacht op korte termijn geen herstel van de GOUDprijs en heeft daarom de waarde van haar bezittingen naar beneden bijgesteld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Rusland heeft in 2015 meer dan 200 ton GOUD gekocht

De centrale bank van Rusland blijft ondanks de grote economische crisis in het land GOUD kopen. De nieuwste cijfers van de centrale bank laten zien dat de GOUDvoorraad in december met 21,7 ton is toegenomen naar een totaal van 1.415 ton. Daarmee versterkt Rusland haar zesde positie in de wereldwijde ranglijst van landen met de grootste GOUDvoorraden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Rusland kocht in december ruim 21 ton GOUD

De centrale bank van Rusland blijft ondanks de grote economische crisis in het land GOUD kopen. De nieuwste cijfers van de centrale bank laten zien dat de GOUDvoorraad in december met 21,7 ton is toegenomen naar een totaal van 1.415 ton. Daarmee versterkt Rusland haar zesde positie in de wereldwijde ranglijst van landen met de grootste GOUDvoorraden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$