Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 1106 tot 1110
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Gartman over GOUD: “a reason to be abundantly in”

Maandag was Bloomberg zeker over het negatieve sentiment in de GOUDsector:

De Fed zette met haar rentebesluit de GOUDprijs op een achtbaan. Hedgefunds en best presterende voorspellers van het edelmetaal gaven aan dat GOUD maar één richting op kan: naar beneden.

De verhoging van de rente zorgde voor een enorme volatiliteit in het edelmetaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Dit is hét signaal om NU zilveraandelen te kopen

De zilverproductie in de Verenigde Staten daalde afgelopen september (laatst gekende data) met 20% ten opzichte van vorig jaar. In september werd slechts 82,6 ton zilver gemijnd ten opzichte van 103 ton in dezelfde maand in 2014. En dit is geen eenmalige gebeurtenis als we naar de trend van de laatste maanden kijken.

Begin 2014 lag de zilverproductie in de Verenigde Staten nog hoger dan vorig jaar. Maar sinds april keerde de trend. Sterker nog, vorig jaar nam de productie fors toe in de tweede jaarhelft terwijl dit jaar de productie fors afneemt. Dit kan niet anders dan voor een hogere zilverprijs zorgen in de toekomst.

En dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren met de zilveraandelen.

Zilver wordt voornamelijk gemijnd als een bijproduct van andere grondstoffen als GOUD, maar ook bij zink, ijzer, koper, … De grote malaise op de grondstoffenmarkt zorgt ervoor dat grote mijnbouwers hun productie van industriële metalen fors terugschroeven. Dit heeft uiteraard ook zijn impact op de productie van het kleine broertje van GOUD.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Noordzee-olie het goedkoopst in elf jaar

De prijzen voor het zwarte GOUD blijven hun reis richting de bodem voortzetten. Een vat (159 liter) Brentolie uit de Noordzee voor levering in februari daalde vanochtend met 71 cent tot 36,17 dollar. Dat is het laagste peil sinds juli 2004.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 21 december 2015

GOUDreserves Rusland stijgen richting 1400 ton

De Russen hebben in november weer een flinke hoeveelheid GOUD opgekocht. Dit jaar kocht de Centrale Bank Rusland meer dan...

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 20 december 2015

Productiekosten overstijgen olieprijzen

De kosten om een vat ruwe olie op te pompen is in een aantal van ’s werelds grootste olieproducerende landen hoger dan de prijs waarvoor het zwarte GOUD verkocht kan worden. Volgens een zondag gepubliceerde berekening van de Amerikaanse nieuwszender CNN spannen de de productiekosten in het Verenigd Koninkrijk de kroon met 52,50 dollar.

Amerikaanse olie (WTI) werd vrijdag, de meest recente handelsdag, verkocht voor 34,73 dollar per vat en Brentolie voor 36,88 dollar per zelfde eenheid van 159 liter. Bij die niveaus verdienen in ieder geval Brazilië (48,80 dollar) en Canada (41 dollar) niet aan hun olie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$