Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 1106 tot 1110
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

GOUDmijnen China produceerden 450 ton GOUD in 2015

Chinese GOUDmijnen produceerden in 2015 gezamenlijk iets meer dan 450 ton GOUD, zo maakte de China Gold Association eerder deze week bekend. Het was slechts 0,4% minder dan een jaar eerder, toen de productie naar een all-time high steeg. De afgelopen decennia heeft China haar GOUDmijnproductie drastisch opgeschaald. Vergeleken met tien jaar geleden is de jaarlijkse productie verdubbeld, terwijl deze in veertig jaar tijd zelfs met een factor dertig is toegenomen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

GOUDprijs stijgt 9%

De GOUDprijs is net als in 2015 in de eerste maand flink gestegen. Maar de verschillen zijn groot. In de eerste....

Bron: Argentor
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

China koopt dit jaar 215 ton GOUD

Volgens schattingen van Barclays zal de Chinese centrale bank dit jaar 215 ton GOUD kopen. China wil haar blootstelling aan valutareserves verkleinen en zet daarom een deel van haar dollars en andere valuta om in GOUDbaren. In de tweede helft van vorig jaar voegde de People’s Bank of China al meer dan 100 ton van het gele metaal aan haar reserves toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Jeffrey Gundlach: GOUD stijgt naar $1.400

Jeffrey Gundlach doet de laatste jaren de ene na de andere correcte voorspelling. De CEO van DoubleLine Capital voorspelde bijvoorbeeld als een van de eerste een forse daling van de olieprijs. Dit jaar is hij vooral fan van GOUD … en niet veel anders.

Gundlach denkt dat de GOUDprijs nog zo’n 30% kan stijgen. GOUD heeft stilaan zijn status van veilige haven terug in het vizier en de financiële markten zullen een hobbelig parcours blijven rijden in 2016.

Hij ziet daarvoor verschillende redenen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Steen Jakobsen: GOUD en zilver blijven mijn favoriete posities

De twee belangrijkste issues in de financiële markten zijn momenteel de sterke dollar en zorgen om China. Piekt de dollar en laat China verbetering zien, dan kunnen de markten deze zomer bodemen. Zo niet, dan eindigt deze baisse mogelijk pas ver in 2017, aldus Steen Jakobsen, CIO bij Saxo Bank.

Jakobsen wijst er op dat de Financial Stress Index van de Cleveland Fed recent snel van het neutrale nulpunt naar 1 steeg. Dat is nog een eind verwijderd van de 2,5 die de index noteerde bij de val van Lehman Brothers. Maar de stress in het systeem loopt wel duidelijk op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$