Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 1121 tot 1125
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Bundesbank haalde 210 ton GOUD terug in 2015

De Bundesbank heeft het afgelopen jaar met succes 210 ton GOUD teruggehaald uit het buitenland. Daarvan kwam ongeveer 110 ton van de Franse centrale bank in Parijs en bijna 100 ton van de Federal Reserve in New York. Inmiddels ligt het grootste deel van de Duitse GOUDvoorraad weer in eigen land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

GOUD en zilver: er is toch iets vreemd aan de hand

Het eens zo machtige Comex is tegenwoordig nog maar een schim van zichzelf. Nadat de GOUDkluizen leeggezogen werden, ziet het er nu naar uit dat de zilverkluizen eenzelfde lot wacht. Al jaren vraagt men zich af hoe lang deze situatie houdbaar is. Mogelijk krijgen we in 2016 een antwoord.

Voor de financiële crisis lag er nog meer dan 5 miljoen ounces GOUD opgeslagen in de ‘registered’ kluizen van de Comex. In 2013 daalde deze GOUDvoorraad van meer dan 3 miljoen ounces naar minder dan 0,5 miljoen ounces op het moment dat de GOUDprijs van zijn voetstuk viel en $500 daalde op enkele maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Dow Jones naar 25.000 punten, GOUD naar $50.000/ounce

Zit het pessimisme zo diep dat alles weer gaat stijgen? Gisteren stegen zowel aandelen als de GOUDprijs mooi hand in hand, het kan dus. Maar het blijft een vreemde markt om in te beleggen, een markt die alle wetten van de financiële markten lijkt te willen tarten. Het kan dus ook verrassen in positieve zin.

De Federal Reserve houdt vandaag nog eens een meeting. Veel mag er niet verwacht worden. De huidige turbulentie sluit een nieuwe renteverhoging zo goed als uit. Analist Yves Lamoureux gelooft zelfs dat Janet Yellen en Co nog zullen terugkomen op hun beslissing om de rente te verhogen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Comex GOUDvoorraad daalt 73% in een dag?

De geregistreerde GOUDvoorraden op de Comex zijn in één dag met 73% gedaald, zo blijkt uit het dagelijkse voorraadoverzicht van de CME Group. Bij Brink's werd 21.200 troy ounce GOUD omgezet van de 'registered' naar 'eligible' voorraad, terwijl Scotia Mocatta een soortgelijke verschuiving zag met een veel groter volume van meer dan 95.000 troy ounce GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Fysieke GOUDvoorraad op de Comex neemt op 1 maand met 73 procent af

De eens zo machtige Comex Exchange is nu nog slechts een schaduw van wat het ooit was. In 2008 hield de Comex zo’n vijf miljoen ounces aan geregistreerde GOUDvoorraden aan. Op haar hoogtepunt in 2006 was dit zelfs bijna 5,3 miljoen ounces. Afgelopen maand was dit nog slechts 275.000 ounces, de exchange lijkt volledig richting papieren markt te gaan.

Geregistreerde GOUDvoorraden of “Registered Gold Inventories” zijn de GOUDvoorraden die direct geleverd kunnen worden. Sommigen beweren dat dit niet zo belangrijk is, aangezien er nog steeds 6.4 miljoen ounces “Eligible Gold Inventories” aan de Comex worden toegeschreven. “Eligible” betekend “in aanmerking komend / beschikbaar / beleenbaar” en kan ook worden omschreven als “desirable” en “legal”.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$