Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 1121 tot 1125
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

Per jaar wordt er zo’n $10 miljard aan GOUD weggegooid

De volgende keer dat er een zwerver in een kliko graait, of je een opgeblazen afvalbak ziet denk jij twee keer na.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt in de publicatie Green Growth in the Netherlands 2015 dat Nederlanders op jaarbasis enorme aantallen waardevolle grondstoffen weggooien, waaronder €27 miljoen aan GOUD.

Deze grondstoffen zijn afkomstig uit apparaten die bij het restafval terecht komen. Er worden steeds meer elektronische en elektrische apparaten gebruikt, zoals lampen, laptops, tablets, koelkasten, smartphones en elektrische tandenborstels. Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben in totaal ruim 4 miljard kilo aan elektrische en elektronische producten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

ABN nog niet zo positief over GOUD

ABN Amro kwam op 1 december met haar Precious Metals Outlook voor 2016. En wat een verrassing, het ziet er positief uit voor de edelmetalen! Niet voor 2016, maar wel voor 2017. Daarmee maakt zij een behoorlijk statement, zo positief heeft zij nog niet eerder over edelmetalen weten te berichten.

In het rapport geeft ze aan dat dit het jaar is geweest waarin alle edelmetaal prijzen onder druk kwamen te staan. Tot nu toe verloren zilver en GOUD slechts 10%, een klein verlies in vergelijking met de andere edelmetalen. ABN verwacht nieuwe dieptepunten in edelmetaal prijzen voor het einde van het eerste kwartaal van 2016, waarbij GOUD onder de $1.000 per ounce breekt en zilver zou kunnen dalen tot $13,50 per ounce.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 4 december 2015

ABN Amro verwacht herstel GOUDprijs in 2017

De GOUDprijs kan volgend jaar dalen tot $900 per troy ounce, maar daarna zal de markt zich weer herstellen. Ook zullen de prijzen van platina en palladium dan weer uit het dal kruipen. Dat schrijft Georgette Boele, analist edelmetalen bij de ABN Amro, in haar vooruitblik voor de edelmetaalmarkt in 2016.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

GOUDprijs naar $1000 volgens Societe Generale

De Franse bank Societe Generale ziet de GOUDprijs komend jaar naar $1000 dalen. De zilverprijs zal volgens de bank....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 december 2015

GOUDprijs daalt door sterke euro

De GOUDprijs in euro’s is vandaag met 1,7% gezakt door de waardestijging van de euro. De financiële markten hielden rekening met meer stimulering door de ECB en hadden daar al op voorgesorteerd door euro’s te verkopen. Dat zagen we ook terug in de wisselkoers, want die zakte de afgelopen twee maanden van $1,13 naar $1,05.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$