Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1126 tot 1130
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Dit gebeurt er wanneer je $1 miljard fysiek GOUD opvraagt

Op 2 juni 2015 tekende Gouverneur Greg Abbott van de Amerikaanse staat Texas een wet die ervoor zorgde dat Texas een eigen kluis zal bouwen om $1 miljard waard aan fysiek GOUD te repatriëren uit de kluizen in New York. Dit heeft zo zijn gevolgen voor Texas.

Vlak na de aankondiging kreeg Texas een stroom aan e-mails en telefoons met de vraag of ze ook GOUD van derde partijen wilden onderbrengen in hun kluis. Texas wordt blijkbaar aanzien als een betrouwbare en sterke partner.

De kluizen van de New York Federal Reserve zijn ook bij de beste van de wereld, waarom zou Texas dan zijn GOUD naar de eigen staatsgrenzen willen verplaatsen? Daar zijn eigenlijk 2 goede redenen voor:

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

GOUDmijnen China produceerden 450 ton GOUD in 2015

Chinese GOUDmijnen produceerden in 2015 gezamenlijk iets meer dan 450 ton GOUD, zo maakte de China Gold Association eerder deze week bekend. Het was slechts 0,4% minder dan een jaar eerder, toen de productie naar een all-time high steeg. De afgelopen decennia heeft China haar GOUDmijnproductie drastisch opgeschaald. Vergeleken met tien jaar geleden is de jaarlijkse productie verdubbeld, terwijl deze in veertig jaar tijd zelfs met een factor dertig is toegenomen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

GOUDprijs stijgt 9%

De GOUDprijs is net als in 2015 in de eerste maand flink gestegen. Maar de verschillen zijn groot. In de eerste....

Bron: Argentor
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

China koopt dit jaar 215 ton GOUD

Volgens schattingen van Barclays zal de Chinese centrale bank dit jaar 215 ton GOUD kopen. China wil haar blootstelling aan valutareserves verkleinen en zet daarom een deel van haar dollars en andere valuta om in GOUDbaren. In de tweede helft van vorig jaar voegde de People’s Bank of China al meer dan 100 ton van het gele metaal aan haar reserves toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Jeffrey Gundlach: GOUD stijgt naar $1.400

Jeffrey Gundlach doet de laatste jaren de ene na de andere correcte voorspelling. De CEO van DoubleLine Capital voorspelde bijvoorbeeld als een van de eerste een forse daling van de olieprijs. Dit jaar is hij vooral fan van GOUD … en niet veel anders.

Gundlach denkt dat de GOUDprijs nog zo’n 30% kan stijgen. GOUD heeft stilaan zijn status van veilige haven terug in het vizier en de financiële markten zullen een hobbelig parcours blijven rijden in 2016.

Hij ziet daarvoor verschillende redenen:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$