Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1136 tot 1140
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

GOUDvoorraad Comex daalt 73% … op 1 dag

Gisteren lieten we nog weten dat er iets vreemd aan de hand is in de kluizen van de Comex, tot nu toe ’s werelds grootste markt voor handel in GOUD en zilver. Een dag later is de verbazing des te groter wanneer we zien dat de GOUDvoorraad op 1 dag met 73% daalt.

Om even duidelijkheid te scheppen, er zijn 2 soorten voorraden bij de Comex:

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Bundesbank verscheept 200 ton GOUD

Duitsland heeft afgelopen jaar 200 ton GOUD terug gehaald naar Frankfurt. Duitsland heeft na Amerika.....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Bundesbank haalde 210 ton GOUD terug in 2015

De Bundesbank heeft het afgelopen jaar met succes 210 ton GOUD teruggehaald uit het buitenland. Daarvan kwam ongeveer 110 ton van de Franse centrale bank in Parijs en bijna 100 ton van de Federal Reserve in New York. Inmiddels ligt het grootste deel van de Duitse GOUDvoorraad weer in eigen land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

GOUD en zilver: er is toch iets vreemd aan de hand

Het eens zo machtige Comex is tegenwoordig nog maar een schim van zichzelf. Nadat de GOUDkluizen leeggezogen werden, ziet het er nu naar uit dat de zilverkluizen eenzelfde lot wacht. Al jaren vraagt men zich af hoe lang deze situatie houdbaar is. Mogelijk krijgen we in 2016 een antwoord.

Voor de financiële crisis lag er nog meer dan 5 miljoen ounces GOUD opgeslagen in de ‘registered’ kluizen van de Comex. In 2013 daalde deze GOUDvoorraad van meer dan 3 miljoen ounces naar minder dan 0,5 miljoen ounces op het moment dat de GOUDprijs van zijn voetstuk viel en $500 daalde op enkele maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Dow Jones naar 25.000 punten, GOUD naar $50.000/ounce

Zit het pessimisme zo diep dat alles weer gaat stijgen? Gisteren stegen zowel aandelen als de GOUDprijs mooi hand in hand, het kan dus. Maar het blijft een vreemde markt om in te beleggen, een markt die alle wetten van de financiële markten lijkt te willen tarten. Het kan dus ook verrassen in positieve zin.

De Federal Reserve houdt vandaag nog eens een meeting. Veel mag er niet verwacht worden. De huidige turbulentie sluit een nieuwe renteverhoging zo goed als uit. Analist Yves Lamoureux gelooft zelfs dat Janet Yellen en Co nog zullen terugkomen op hun beslissing om de rente te verhogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$