Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1141 tot 1145
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

UBS: Verkoop aandelen en stap in GOUD

Beleggers zouden nu uit aandelen moeten stappen en overwegen GOUD te kopen, dat schrijven technisch analisten Michael Riesner en Marc Müller van UBS in een nieuw 39-pagina’s tellend rapport dat vooruitblikt op de aandelenmarkt in 2016.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

China kocht in december 19 ton GOUD

De Chinese centrale bank heeft in december ongeveer 19 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo schrijft Reuters op basis van de nieuwste cijfers van de People’s Bank of China. Daarmee komt de totale officiële GOUDreserve van de tweede grootste economie ter wereld uit op 1.762 ton, goed voor een vijfde plaats in de ranglijst van landen met de grootste GOUDvoorraden.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Onrust aandelenmarkt stuwt GOUDprijs boven de $1.100

Door de onrust op de aandeelmarkten wereldwijd en de oplopende spanningen in het Midden-Oosten is de GOUDprijs gestegen tot meer dan $1.100 (€1.100) per troy ounce. Dat is in beide valuta gemeten de hoogste koers in negen weken tijd. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

UBS: ‘GOUDprijs gaat exploderen’

Het jaar 2015 was behoorlijk volatiel voor de beurzen, en ook in dit nieuwe jaar is deze trend voortgezet. Zo daalden de Europese en Amerikaanse beurzen gisteren opnieuw flink in waarde. Door deze heftige bewegingen maken veel analisten zich zorgen over de toekomst van de aandelenmarkten. Zakenbank UBS is van mening dat we op dit moment niet naar de aandelenmarkten moeten kijken, maar naar de ontwikkelingen in de GOUDsector.

Zo komen Michael Riesner en Marc Müller tot de conclusie dat de GOUDprijs de komende jaren wel eens opzoek zou kunnen gaan naar hogere toppen. Zij ondersteunen hun mening door middel van de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat er op de maandgrafiek sprake is van een positieve divergentie bij de RSI-indicator en dat daarnaast de kans op een cyclusbodem toeneemt. Deze bodem komt immers vaak elke 8 jaar voor. En gezien de tellingen van UBS zou in 2016 de nieuwe bodem neergezet moeten worden. Houd dus vooral de GOUDprijs goed in de gaten.

>> Ontdek hoe u kunt profiteren van een stijgende GOUDprijs

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Perth Mint verkocht 56% meer zilveren munten in 2015

De Perth Mint heeft vorig jaar 56% meer zilveren munten verkocht dan in 2014, zo blijkt uit de nieuws cijfers die onlangs naar buiten zijn gebracht. In totaal rolde er bijna 1,16 miljoen troy ounce aan zilveren munten en ruim 455.000 troy ounce aan GOUDen munten en GOUDbaren van de band bij het Australische munthuis.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$