Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1146 tot 1150
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Fysieke GOUDvoorraad op de Comex neemt op 1 maand met 73 procent af

De eens zo machtige Comex Exchange is nu nog slechts een schaduw van wat het ooit was. In 2008 hield de Comex zo’n vijf miljoen ounces aan geregistreerde GOUDvoorraden aan. Op haar hoogtepunt in 2006 was dit zelfs bijna 5,3 miljoen ounces. Afgelopen maand was dit nog slechts 275.000 ounces, de exchange lijkt volledig richting papieren markt te gaan.

Geregistreerde GOUDvoorraden of “Registered Gold Inventories” zijn de GOUDvoorraden die direct geleverd kunnen worden. Sommigen beweren dat dit niet zo belangrijk is, aangezien er nog steeds 6.4 miljoen ounces “Eligible Gold Inventories” aan de Comex worden toegeschreven. “Eligible” betekend “in aanmerking komend / beschikbaar / beleenbaar” en kan ook worden omschreven als “desirable” en “legal”.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Zilver en GOUD stijgen ruim 5%

De zilverprijs en GOUDprijs in dit jaar met ruim 5% gestegen. Het meest opvallende uit de meest recente data is...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Wat is jou GOUDprofiel?

Iedere goed gediversifieerde beleggingsportefeuille moet een portie GOUD hebben. Zelfs ’s werelds grootste hedge fund, het All Weather Fund van Ray Dalio, heeft een deel GOUD. Voor wie nog geen GOUD heeft, is onderstaande gids handig om eens te kijken hoe je het beste het gele edelmetaal opneemt in je portefeuille.

Doorheen de geschiedenis heeft GOUD zijn waarde bewezen in tijden van inflatie, deflatie en globale onrust op de valutamarkten. Vandaag woedt er een hevig gevecht achter de schermen tussen inflatie en deflatie waardoor beide elkaar voorlopig nog in evenwicht houden. De onrust op de valutamarkten is op dit moment de meest zichtbare reden om GOUD te bezitten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Beleggers zoeken hun heil in GOUD

De GOUDprijs steeg dinsdag tot het hoogste niveau sinds begin november. Meer en meer beleggers steken hun geld in het edelmetaal dat ze zien als veilige haven te midden van een wereldwijde daling van de aandelenbeurzen en hernieuwde druk op de olieprijzen.

GOUD werd verhandeld voor 1.115 dollar (1030,98 euro) per troy ounce (31,1 gram), de hoogste prijs sinds 3 november. ''De aandelenmarkten zijn risicovol. Daarom zien we een toename van de vraag naar beleggingen die veilig worden geacht'', zei een handelaar.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Bitcoin, een mislukt experiment? (Tuur Demeester)

Volgens, Econoom en Bitcoin belegger van het eerste uur, Tuur Demeester is de huidge blocksize discussie eigenlijk een richtingenstrijd. Wordt Bitcoin een tegenhanger van Paypal/Visa of gaat Bitcoin het nieuwe digitale GOUD worden? In zijn artikel op Express Business gaat hij verder in op deze vraag. Ik raad ook zeker aan om de Cryptoshow podcast van 18 januari luisteren waarin hij uitgebreid ingaat op deze kwestie. TwitterLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$