Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 1151 tot 1155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Het verband tussen de dollar en de GOUDprijs

De GOUDprijs is sinds het jaar 2011 in een dalende trend terecht gekomen en veel mensen vragen zich vandaag de dag af hoe ver de GOUDprijs nog kan gaan dalen. Uiteraard beschikken wij ook niet over een glazenbol en de toekomst voorspellen is daarom volstrekt kansloos. We kunnen echter wel de conclusie trekken dat de GOUDprijs sinds de top van 2011 wel heel erg hard is gedaald. De GOUDprijs is sinds het jaar 2011 al met bijna de helft in waarde gedaald en vanuit dat opzicht zouden we misschien kunnen zeggen dat de GOUDprijs wellicht ‘oversold’ is.

Het verleden leert ons echter ook dat we maar beter afstand kunnen nemen op het moment dat de grote stroom mensen richting de nooduitgang loopt. Pas wanneer de lucht min of meer is geklaard, kunnen we een nieuwe investering overwegen. Aan de andere kant weten contraire beleggers vaak prachtige resultaten te behalen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

GOUDmijnen zijn geen belegging, maar een gok

GOUDmijnaandelen zijn geen geschikte belegging voor de lange termijn, maar meer een gok voor de korte termijn. Dat schrijft vermogensbeheerder Barry Ritholtz in zijn laatste column voor Bloomberg. Sinds de lancering van de Gold Miners Index in 1993 hebben GOUDmijnen het behoorlijk slecht gedaan. Netto staat de index nu 30% lager dan in 1993.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

GOUDprijs naar laagste punt in 5 jaar

GOUD is gedaald naar het laagste punt in 5 jaar tijd. In Euro's is het beeld volledig....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

Vraag naar fysiek GOUD sterk gestegen

De wereldwijde vraag naar GOUD is in het derde kwartaal met 8% gestegen naar 1.120,9 ton, het hoogste niveau in meer dan twee jaar tijd. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport dat de World Gold Council vandaag publiceerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

GOUD breekt steunniveau: $1.072 opnieuw cruciaal

Het zijn moeilijke weken geweest voor de GOUDprijs. De GOUDprijs daalde meer dan $100. Dit zorgde ervoor dat de GOUDprijs door het 200-daags en het 100-daags gemiddelde zakte. Daarnaast zakte het ook door de opwaartse trend van juli, september – oktober. $1.072 is nu een kritiek niveau voor de GOUDprijs.

$1.072 was het laagste punt van de GOUDprijs in 2015. Als de GOUDprijs hierdoor zakt, is het niet uitgesloten dat we dit jaar nog $1.000 of minder gaan meemaken. Voorlopig houdt de GOUDprijs hierboven nog stand.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$