Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1151 tot 1155
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Olieprijzen zakken onder 30 dollar per vat

De prijzen van Amerikaanse olie en Brent-olie uit de Noordzee zijn vrijdag gezamenlijk gezakt tot minder dan 30 dollar per vat.

Zorgen over de Chinese economie, de op een na grootste ter wereld, en aanhoudende overcapaciteit zetten de prijs van het 'zwarte GOUD' nu al maanden zwaar onder druk.

Omstreeks 10.15 uur stond de prijs van een vat Amerikaanse olie 4,7 procent lager op 29,75 dollar per vat van 159 liter. Brent ging ruim 3 procent omlaag, naar 29,93 dollar per vat. Eerder in de week gingen de olieprijzen, eerst de Amerikaanse en enkele dagen daarna de Brent, al kort onder de grens van 30 dollar.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

GOUDprijs gaat hard stijgen volgens Obligatiekoning

De GOUDprijs zal op korte termijn hard stijgen volgens obligatiekoning Gundlach. Hij voorziet een stijging van.......

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Enorme verwatering GOUDmijnaandelen

GOUDmijnen hebben de afgelopen vijftien jaar niet alleen veel geld geleend om hun mijnbouwactiviteiten uit te breiden, ook haalden ze veel geld op bij beleggers door middel van uitgifte van nieuwe aandelen. Dat blijkt uit een analyse van de vijf grootste GOUDmijnbedrijven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Column Kees de Kort | GOUDeerlijke jongens

Boze tongen hebben twijfels geuit over de glansrijke Chinese exportcijfers die gisteren de beurzen deden opveren.

In China verschenen gisteren cijfers over een aantrekkende export. Beurzen reageerden opgetogen. Inmiddels zijn er twijfels gerezen over de juistheid van de cijfers, meldt The Wall Street Journal.

BNR-macro-econoom Kees de Kort: "Een aantal mensen zegt: die Chinezen, dat zijn GOUDeerlijke jongens, die niets met de cijfers doen. Dat is allemaal helemaal zuiver. Er zijn ook mensen - boze tongen, relnichtjes, zwartkijkertjes - die nog eens even kijken: is dat nou wel zo?"

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Het werkelijke GOUDsentiment spreekt boekdelen

Nadat GOUD vorige week 5 dagen op rij wist te winnen klom het boven de $1100, het hoogste niveau in negen weken tijd. De rally bewijst dat onder beleggers GOUD nog steeds als veilige haven wordt beschouwd. Na die prijssprong vorige week zagen GOUD ETF’s een massale toestroom, dit bevestigt een verschuiving in de houding van beleggers ten opzichte van het edelmetaal.

De “edelmetaal rally” begin 2016 gebeurde te midden van een malaise in de aandelenmarkt en beleggers startten daarmee de grootste drie-daagse aankoopmanie in GOUD ETF’s in een jaar tijd. Terwijl de GOUDprijs deze week weer gedaald is, kopen beleggers nog steeds de GOUD ETF’s.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$