Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1156 tot 1160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

3 vergeten redenen om nu in GOUD te beleggen

Tijdens de financiële crisis kregen we een beeld van wat er kan gebeuren als het vertrouwen in het huidige monetaire systeem verdwijnt als sneeuw voor de zon. Tot 2011 was het antwoord op de vraag ‘waar moet ik nu in beleggen?’ steeds: GOUD. Ondertussen daalde de GOUDkoers met 45%, maar herwint het gele edelmetaal stap voor stap terug vertrouwen.

En daar zijn eigenlijk 3 goede redenen voor, en nee, ze hebben niets met de prijs te maken.

Het blijft een moeilijke markt voor beleggers. De noodzaak om kapitaal te beschermen neemt toe. Return van kapitaal wordt belangrijker dan return op kapitaal.

Ook na een berenmarkt van vier jaar en een bijna halvering van de GOUDkoers blijft GOUD een van de weinige activa die iedere belegger in zijn portefeuille moet hebben, aldus Chris Martenson.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

GOUD/olie-ratio voorspelt crisis

Dankzij de (lichte) stijging van de GOUDprijs en het ineenzakken van de olieprijs staat de GOUD/olie-ratio op een recordhoogte. Een hoog niveau was steevast de voorbode van een stevige crisis.

De GOUD/olie-ratio staat vandaag met een GOUDprijs van 1100 dollar per ons en een prijs per olievat van 28 dollar op 39, het hoogste peil in meer dan 50 jaar. Er gaan dus vandaag maar liefst 39 olievaten in één ons GOUD. Telkens een waarde van meer dan 25 werd bereikt, mondde dat de voorbije 30 jaar uit in een diepe crisis.

Veel marktwaarnemers zijn van dit laatste niet overtuigd. De markt heeft echter de voorbije weken aangetoond dat er niet zo veel meer moet gebeuren vooraleer die crisis toeslaat. En zoals we al in heel wat blogs hebben geschreven, kan het gevaar uit vele hoeken komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

GOUD forceert een doorbraak en sluipt terug in de psyche van de beleggers

Het sentiment rond GOUD verandert in de goede zin. We zitten nog niet in een nieuwe stierenmarkt, maar de positieve signalen nemen toe. De turbulente aandelenmarkt bracht slechts een bescheiden plus voor GOUD, maar verschillende onderliggende factoren kleuren steeds groener. Zo zette GOUD bijvoorbeeld een nieuw seculair hoogtepunt neer ten opzichte van andere grondstoffen.

Terwijl je in de media de laatste weken alleen maar verhalen hoort hoe aandelen nieuwe laagtes opzoeken, is het beter om eens te kijken naar activa die nieuwe hoogtes aanboren, zoals GOUD. Op onderstaande grafiek van GOUD vs grondstoffen (CRB-index) is te zien dat het gele edelmetaal een seculaire uitbraak forceert.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Aandelen GOUDmijnen dalen terwijl GOUDprijs stijgt

Er is een disconnectie tussen de aandelen van GOUDmijnen en de GOUDprijs. Terwijl de GOUDprijs is gestegen daalde de aandele van GOUDmijnen met.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Het is echt zo simpel!

Verliezen die op de beurzen oplopen tot -10% en meer en tegelijk een positieve start van 2016 voor GOUD (+3%) en zilver (+1,50%)…

“We zullen wel content zijn zeker?” vroeg iemand ons eerder deze week via e-mail…

Nee, tevreden zijn we niet. Het is best mogelijk dat het volgende stuk van de financiële crisis, die in de zomer van 2007 begon, hier en nu voor onze deur staat.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$