Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1156 tot 1160
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Het meest vermadelijke "goedje"

‘Gold looses luster for third straight year as investors sell’. Dat stond op 31 december j.l. op Bloomberg te lezen. De schrijver was kennelijk vergeten dat de GOUDprijs zich al sinds september 2011 in een neerwaartse spiraal bevindt en bepaald niet omdat beleggers verkopen! Voorts werd gemeld dat het GOUD zich sinds het jaar 2000 in de langste glijvlucht beweegt. Ook dat is niet juist want de langste glijvlucht deed zich voor na het hoogtepunt van $856 in januari 1980 en duurde tot het jaar 2000 toen de GOUDprijs was teruggevallen tot het bedenkelijke niveau rond $250 gelijk aan een val van ruim 70%.

[...]

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

ICBC neemt enorme GOUDkluis Londen in gebruik

ICBC, de grootste bank van China, gaat in Londen een GOUDkluis met een capaciteit van 1.500 ton huren. Dat schrijft Reuters op basis van vier verschillende bronnen in de GOUDmarkt. De Chinese bank wil een grotere rol spelen in de GOUDmarkt van Londen, waar GOUDbanken als JP Morgan, HSBC, Bank of Nova Scotia, Barclays en UBS dagelijks voor miljoenen aan GOUDtransacties uitvoeren voor hun klanten

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Ingrijpende verandering op de GOUDmarkt waar niemand over praat

Terwijl de westerse banken steeds meer hun handen afhouden van de grondstoffenmarkt, maken Chinese banken steeds meer gebruik van hun dollars om deze leegte op te vullen. Zo nam het Chinese ICBC Standard Bank recent de lease over van de GOUD- en zilverkluis van Deutsche Bank in Londen.

In het depot zit maar liefst 1.500 ton aan fysiek GOUD en zilver opgeslagen. Hiermee staan de Chinezen in een klap op de kaart in de Westerse GOUDmarkt. Want met deze indrukwekkende ‘move’ mogen de Chinezen waarschijnlijk ook aanschuiven bij de dagelijkse clearing van de GOUD- en zilverprijzen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Olieprijs sinds 1988 niet meer zo laag ten opzichte van GOUD

Door de daling van de olieprijs is de GOUD olie ratio naar recordhoogte gestegen. Sinds 1988 kon je niet meer zoveel olie kopen met een troy ounce GOUD als nu. Door wereldwijde overproductie zakte de olieprijs naar het laagste niveau in meer dan 11 jaar tijd, terwijl de GOUDprijs de laatste dagen weer profiteert van haar status van veilige haven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Chinese bank koopt Londense GOUDkluis met capaciteit tot 1.500 ton GOUD!

Dat steeds meer GOUD van het Westen naar het Oosten vloeit is geen nieuws. De westerse landen zien hun invloed in de GOUDmarkt slinken, terwijl China steeds meer in de pap te brokken heeft.

Zo ziet de GOUDbeurs van Shanghai jaar na jaar haar verhandeld volume aan edelmetalen toenemen.

Het laatste opmerkelijke nieuws is dat een Chinese-Zuid-Afrikaanse bank een Londense GOUDkluis van Deutsche bank wil overkopen. Een GOUDkluis met een capaciteit van 1.500 ton aan GOUD!

ICBC Standard Bank is een partnerschap tussen de Chinese ICBC bank en Standard Bank, Afrika’s grootste bank.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$