Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1161 tot 1165
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 9 januari 2016

Deutsche Bank: ‘Zilver kan gaan outperformen’

De afgelopen dagen zijn vooral de ogen gericht geweest op de flinke stijging van de GOUDprijs. Gezien deze prestatie blijft de zilverprijs duidelijk achter. Grant Sporre, analist bij Deutsche Bank, is echter van mening dat de zilverprijs in de nabije toekomst wel eens zou kunnen gaan ‘outperformen’.

Sporre laat door middel van de bovenstaande grafiek zien dat de zilverprijs de afgelopen jaren een stuk slechter heeft gepresteerd dan de GOUDprijs. Deze grafiek toont namelijk de outperformance van de GOUDprijs ten opzichte van de zilverprijs. Deutsche Bank komt tot de conclusie dat deze outperformance binnenkort wel eens ten einde zou kunnen gaan komen. In het verleden wisten we rond deze koers meerdere malen een top te bereiken. Volgens Deutsche Bank zou de zilverprijs daarom de komende jaren wel eens de GOUDprijs kunnen gaan verslaan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Wikileaks: Opties werden besproken om GOUD terug te brengen in het internationale monetaire systeem

Zoals u weet werden er door Wikileaks de laatste jaren heel veel vertrouwelijke documenten uitgelekt, die een inkijkje geven in de communicatie tussen ministeries van verschillende landen. Een aantal van deze cables bespreken tot in detail de ontwikkelingen op de GOUDmarkt en de rol van GOUD binnen het financiële systeem.

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

UBS: Verkoop aandelen en stap in GOUD

Beleggers zouden nu uit aandelen moeten stappen en overwegen GOUD te kopen, dat schrijven technisch analisten Michael Riesner en Marc Müller van UBS in een nieuw 39-pagina’s tellend rapport dat vooruitblikt op de aandelenmarkt in 2016.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

China kocht in december 19 ton GOUD

De Chinese centrale bank heeft in december ongeveer 19 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo schrijft Reuters op basis van de nieuwste cijfers van de People’s Bank of China. Daarmee komt de totale officiële GOUDreserve van de tweede grootste economie ter wereld uit op 1.762 ton, goed voor een vijfde plaats in de ranglijst van landen met de grootste GOUDvoorraden.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Onrust aandelenmarkt stuwt GOUDprijs boven de $1.100

Door de onrust op de aandeelmarkten wereldwijd en de oplopende spanningen in het Midden-Oosten is de GOUDprijs gestegen tot meer dan $1.100 (€1.100) per troy ounce. Dat is in beide valuta gemeten de hoogste koers in negen weken tijd. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$