Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 1171 tot 1175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 november 2015

BP: Oliereserves zullen tegen 2050 nog steeds pieken

De olie geraakt binnen enkele decennia op, dat is het één van de argumenten die men ons vaak probeert te doen geloven. Volgens data van BP zou er tegen 2050 echter nog steeds 20x zoveel reserves aanwezig zijn als we nodig zouden kunnen hebben.

Nog niet zo lang geleden voorspelden wetenschappers en economen een tijdperk van grote tekorten aan grondstoffen, in het bijzonder aan het zwarte GOUD uit het Midden-Oosten welke in één beweging mee de hoge prijs voor olie moest verklaren. De bewezen reserves zouden onvoldoende zijn om de wereldwijde groei te kunnen bijhouden en de olieprijs zou nog gemakkelijk kunnen verdubbelen in prijs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Tegenlicht: Het Bitcoin evangelie

Wat als wij zonder banken zelf geld zouden kunnen creëren? Geld dat niet te vervalsen is, in waarde niet áf- maar juist toeneemt en zonder transactiekosten wereldwijd kan worden verstuurd. Het bestaat en wordt door sommigen ook wel gezien als de digitale versie van GOUD: Bitcoin

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 31 oktober 2015

Newmont Mining ziet GOUDproductie met 16% stijgen

De tweena grootste GOUDmijn ter wereld heeft de productie met 16% zien stijgen. De aandelenkoers steeg flink met.....

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 31 oktober 2015

GOUD profiteert van mogelijke plannen ECB

GOUD wist te profiteren van de uitspraken van ECB president Draghi. Gisteren gaf hij aan dat de ECB bereid is om extra stimuleringsmaatregelen in te voeren wanneer de markt erom vraagt. In december van dit jaar zal de ECB het besluit nemen omtrent deze mogelijke extra stimuleringsmaatregelen.

[...]

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Venezuela moet GOUD verkopen om schulden te betalen

Het door hyperinflatie getroffen Venezuela heeft steeds meer moeite om haar schulden aan het buitenland te betalen. De centrale bank heeft bijna geen valutareserves meer en moet daarom de GOUDvoorraad aanspreken om aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$