Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 1171 tot 1175
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Is GOUD een goede investering?

Beurswebsite ‘The Motley Fool’ vraagt zich op dit moment af of een investering in GOUD wel een goede belegging is. De beurswebsite constateert dat de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs sinds het jaar 2011 een duidelijke top heeft neergezet en op basis van het verleden zou de daling nog wel eens langer kunnen gaan standhouden.

De beurswebsite doet voornamelijk een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het koersverloop van de GOUDprijs te zien gecorrigeerd met de Amerikaanse inflatie. Deze grafiek laat bijvoorbeeld zien dat we rond het jaar 1980 een soort zelfde top wisten neer te zetten als in het jaar 2011 is gebeurd. In het jaar 1980 duurde het uiteindelijk ruim 20 jaar voordat de GOUDprijs een stevige bodem wist neer te zetten. Gezien het koersverloop van vandaag de dag vraagt The Motley Fool zich daarom ook af of we nog lager kunnen gaan?

>> Ontdek wat onze analisten verwachten van de GOUDprijs

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Amerikaans Presidentskandidaat wil een nieuwe GOUDstandaard

De kansen dat Ted Cruz de volgende President van de Verenigde Staten wordt, nemen toe. Verrassend genoeg is Ted Cruz voorstander van een nieuwe GOUDstandaard en hij is niet van plan dit thema te laten vallen.

Senator Ted Cruz is naast Donald Trump de Republikeinse Presidentskandidaat die op dit moment het meeste kans maakt om de race om het Amerikaanse presidentschap aan te gaan. Cruz heeft al meermaals laten uitschijnen dat hij “grote twijfels” heeft over hoe de Federal Reserve de economie probeert te stimuleren.

Zo zegt Cruz:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

LEGO bleek een betere investering dan GOUD!

U zou misschien beter eens overwegen om LEGO te kopen als investering. Sinds 2000 is de waarde van LEGO gemiddeld met 12% per jaar gestegen. GOUD haalde in dezelfde periode ‘slechts’ een return van 9,6% per jaar. De S&P500 staat op een rendement van 4,2% sinds het begin van deze eeuw.

LEGO, de Deense niet-beursgenoteerde producent van de super populair speelgoed, heeft reeksen waarvan de licentie vervalt, waarvan de filmhype over is of waarvan LEGO een nieuwe reeks maakt. Dit zorgt ervoor dat de oude LEGO reeksen in waarde toenemen.

“Star Wars” is het meest populaire thema voor beleggers in LEGO. 10 van de 20 duurste LEGO-pakketten komt van “Star Wars”. The Ultimate Collector’s Millennium Falcon werd bijvoorbeeld in 2007 verkocht voor $500 en is nu $4.000 waard. De Imperial Star Destroyer uit 2002 steeg in waarde van zo’n $350 naar $1.500.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 december 2015

Graham Summers: GOUD kan naar $8.000

Volgens Graham Summers van onderzoeksbureau Phoenix Capital Research kan de GOUDprijs in de volgende opwaartse beweging naar meer dan $8.000 per troy ounce stijgen. Summers merkt op dat grote correcties van alle tijden zijn en dat ook de daling van de GOUDkoers van de afgelopen jaren weer een keer zal omslaan in een stijging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 december 2015

GOUD en dollars niet welkom in Vietnam

De nationale bank van Vietnam – The State Bank of Vietnam – zou de rente op deposito’s in dollars zelfs tot onder het huidige nul-tarief kunnen zetten. Dat zei de gouverneur van de centrale bank – Nguyen Van Binh – in een verklaring waarin hij naar meer de-dollarisering hintte.

Op 17 december schaftte de SBV die rente af nadat de Amerikaanse Fed de rente verhoogde. Gouverneur Nguyen Van Binh geeft nu aan dat meer maatregelen op de planning staan. Hij zei dat de maatregelen die worden genomen met de Amerikaanse dollar vergelijkbaar zullen zijn met wat de centrale bank eerder heeft gedaan om haar inwoners te ontmoedigen om GOUD aan te houden.

“People used to be able to enjoy an interest rate for their gold savings, but they currently have to pay fees to keep their precious metal at credit institutions. We may do the same with savings in dollars in the coming time. We do not rule out the possibility that a negative interest rate will be applied to both of the deposits”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$