Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1171 tot 1175
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Wikileaks cables: Hoe GOUD teruggebracht kon worden in het monetaire systeem

In 2013 hebben we op Marketupdate verschillende Wikileaks cables over GOUD gepubliceerd. Zoals u weet werden er door Wikileaks de laatste jaren heel veel vertrouwelijke documenten uitgelekt, die een inkijkje geven in de communicatie tussen ministeries van verschillende landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Chinese yuan onder druk, bitcoin hoger

De verdere afbrokkeling van de Chinese yuan zorgt voor zware verliezen op de internationale beurzen. Zowat alles kleurt donkerrood met uitzondering van de yen, GOUD,…en bitcoin. De virtuele munt wint 4,5% en stijgt voor het eerst in een maand boven de 450 USD.

Het verband tussen yuan-zwakte en de bitcoin is niet toevallig. China wordt al vele jaren geconfronteerd met een enorme kapitaalvlucht maar onder invloed van de economische vertraging gaan beleidsmakers steeds verder om deze vlucht af te blokken door onder meer kapitaalcontroles in te stellen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

GOUDreserves China naar 1762 ton

China kocht in december ruim 18 ton GOUD. De GOUDreserves groeiden naar 1762 ton. De totale reserves daalden in recordtempo met...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Is devaluatie Saoedische riyal mogelijk?

De almaar wegzakkende olieprijs haalt elke dag het nieuws en het spil in heel het verhaal is Saoedi-Arabië. Het land weegt op de prijs door de markt te overspoelen met het zwarte GOUD zodat het de concurrentie kan versmachten.

Deze strategie is evenwel niet zonder gevaar voor het Koninkrijk zelf en zijn munt in het bijzonder. Enerzijds kraken de economie en de begroting onder de lage olieprijs. Het land werd zelfs verplicht bezuinigingsmaatregelen aan te kondigen. Anderzijds begint de druk op de Saoedische riyal toe te nemen. De munt is immers al sinds 1986 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar: 1 dollar is goed voor 3,75 riyal. Dankzij deze verbinding hebben de Saoedi’s een stabiele munt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

China legt GOUDprijs fixing op aan banken

Buitenlandse banken die actief zijn op de Shanghai Gold Exchange worden door de overheid onder druk gezet om mee te doen aan de nieuwe Chinese GOUDprijs fixing. Doen ze dat niet, dan worden er mogelijk beperkingen opgelegd aan de hoeveelheid GOUD die ze via de GOUDbeurs mogen verhandelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$