Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 1181 tot 1185
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015

Chinezen vluchten massaal naar het GOUD

De afgelopen maanden is het voor de Chinezen niet gemakkelijk geweest. Zo werd rond de zomer van dit jaar bekend gemaakt dat de Chinese vertraging erger was dan waar de meeste mensen vooraf hadden gedacht. Deze mededeling was het gevolg van een serie tegenvallende macrocijfers die lieten zien dat de Chinese economie het een stuk moeilijker had dan een aantal maanden geleden. Ook de Chinese beleggers werden getroffen door dit slechte nieuws. Als gevolg van de serie tegenvallende macrocijfers brak het berengeweld op de Chinese beurzen namelijk los. De Shanghai index moest in een aantal weken tijd flink waarde inleveren. En tot op de dag van vandaag heeft de stier deze schade nog niet weten te herstellen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015

GOUDprijs steeg 20% in 22 maanden

De GOUDprijs is sinds begin 2014 met 20% gestegen. Hiermee is een belegging in GOUD....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015

GFMS: Vraag naar GOUD 7% hoger in derde kwartaal

De vraag naar fysiek GOUD was in het derde kwartaal van dit jaar 7% hoger dan een jaar geleden, zo schrijft onderzoeksbureau Thomson Reuters GFMS in haar nieuwste kwartaalrapport. De stijging is volledig te verklaren door een toegenomen vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten, want de vraag naar GOUDen juwelen bleef constant. Centrale banken voegden in het derde kwartaal 132 ton GOUD aan hun reserves toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Waarom een van ‘s wereld beste macrotraders groot in GOUD stapte

Beursmiljardair Stanley Druckenmiller stopte in het tweede kwartaal 20% van zijn totale vermogen in GOUD. Hij was ooit hoofdstrateeg onder George Soros. Het was Druckenmiller’s idee om in 1992 de Britse pond te shorten. De Bank of England brak en Soros’ Quantum Fund verdiende ruim een miljard. Met zijn eigen Duquesne Capital maakte Druckenmiller 30% per jaar van 1986 tot 2010.

Druckenmiller geeft niet vaak interviews, maar uit het transcript van een voordracht voor de Lost Tree Club in Florida blijkt duidelijk dat hij weinig op heeft met het beleid van de Fed. In 2008 profiteerde hij van het inklappen van de huizenbubbel. Die kwam naar zijn mening door het te ruime beleid van de Fed na de recessie van 2000-2001. ‘Don’t fight the Fed’ is een bekend mantra van Wall Street. Maar Druckenmiller heeft er niks mee:

De legendarische belegger heeft nu weer hetzelfde voorgevoel:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Vraag naar GOUD in China dit jaar mogelijk naar record

De vraag naar GOUD in China kan dit jaar het recordniveau van 2013 overstijgen, aldus de Chinese Gold & Silver Exchange Society. Zorgen over de groei van Chinese economie, de correctie op de aandelenmarkt en de waardedaling van de yuan zijn allemaal factoren die de aantrekkingskracht van het edelmetaal versterken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$