Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1181 tot 1185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Het werkelijke GOUDsentiment spreekt boekdelen

Nadat GOUD vorige week 5 dagen op rij wist te winnen klom het boven de $1100, het hoogste niveau in negen weken tijd. De rally bewijst dat onder beleggers GOUD nog steeds als veilige haven wordt beschouwd. Na die prijssprong vorige week zagen GOUD ETF’s een massale toestroom, dit bevestigt een verschuiving in de houding van beleggers ten opzichte van het edelmetaal.

De “edelmetaal rally” begin 2016 gebeurde te midden van een malaise in de aandelenmarkt en beleggers startten daarmee de grootste drie-daagse aankoopmanie in GOUD ETF’s in een jaar tijd. Terwijl de GOUDprijs deze week weer gedaald is, kopen beleggers nog steeds de GOUD ETF’s.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Ook in Londen gaat men voor fysiek GOUD

Meer dan $5 biljoen wordt er per jaar verhandeld op de Londense over-the-counter GOUDmarkt. De Engelse hoofdstad is HET GOUDen handelscentrum sinds 1850, maar zowel baren als munten waren sindsdien niet verkrijgbaar in op maat gemaakte winkels.

Sharps Pixley brengt daar nu verandering in. De broker opent zijn eerste winkel in Mayfair Londen. Daar zal zij fysiek GOUD gaan verkopen in de prijsklasse tussen £35 tot £300.000 pond in een showroom die vandaag zijn deuren opent.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

ABN Amro minder somber over GOUDprijs

De ABN Amro is wat minder somber geworden over GOUDprijs, dat schrijft analist Georgette Boele in haar wekelijkse rapport over de edelmetalen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 januari 2016

Het meest vermadelijke "goedje"

‘Gold looses luster for third straight year as investors sell’. Dat stond op 31 december j.l. op Bloomberg te lezen. De schrijver was kennelijk vergeten dat de GOUDprijs zich al sinds september 2011 in een neerwaartse spiraal bevindt en bepaald niet omdat beleggers verkopen! Voorts werd gemeld dat het GOUD zich sinds het jaar 2000 in de langste glijvlucht beweegt. Ook dat is niet juist want de langste glijvlucht deed zich voor na het hoogtepunt van $856 in januari 1980 en duurde tot het jaar 2000 toen de GOUDprijs was teruggevallen tot het bedenkelijke niveau rond $250 gelijk aan een val van ruim 70%.

[...]

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

ICBC neemt enorme GOUDkluis Londen in gebruik

ICBC, de grootste bank van China, gaat in Londen een GOUDkluis met een capaciteit van 1.500 ton huren. Dat schrijft Reuters op basis van vier verschillende bronnen in de GOUDmarkt. De Chinese bank wil een grotere rol spelen in de GOUDmarkt van Londen, waar GOUDbanken als JP Morgan, HSBC, Bank of Nova Scotia, Barclays en UBS dagelijks voor miljoenen aan GOUDtransacties uitvoeren voor hun klantenLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$