Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 1186 tot 1190
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

GOUDprijs lager na sterk banencijfer VS

In de maand oktober kwamen er 271.000 nieuwe banen bij, veel meer dan de 184.000 waar analisten op gerekend hadden. Sinds december vorig jaar kwamen er in één maand niet zoveel banen bij in de Amerikaanse economie. Daardoor daalde de GOUDprijs in dollars met 1,5%.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Indiase minister wil lagere importheffing op GOUD

De Indiase minister van Handel heeft een voorstel gedaan om de importheffing op GOUD te verlagen van tien naar twee procent. Een lagere importheffing is gunstig voor alle juweliers in India, omdat ze op die manier goedkoper GOUD kunnen inkopen. In 2013 werd de importheffing nog stapsgewijs verhoogd, om het tekort op de betalingsbalans te verlagen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 6 november 2015

Vrije kapitaalstroom ongunstig voor Chinese GOUDmarkt?

Een verdere openstelling van de kapitaalmarkt in China kan ongunstig uitpakken voor GOUD, zo schrijft Reuters. De Chinese GOUDmarkt is de grootste ter wereld, maar dat kan veranderen als Chinese beleggers in de toekomst toegang krijgen tot de wereldwijde financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Platinum mijnbouwconcern Lonmin in zwaar weer

Platinum beleeft een dramatisch 2015. Het edelmetaal zakte dit jaar zelfs onder de GOUDprijs. De platinum-industrie doet er deze periode dan ook alles aan om weer gezond te worden. Zo heeft Lonmin een omvangrijk herfinancieringsplan aangekondigd, met onder meer een aandelenemissie van 400 miljoen dollar. Grote vraag is nu of dit plan gaat slagen.

Aandeelhouders kunnen op 19 november stemmen over het herfinancieringsplan. Indien de aandeelhouders het plan afwijzen, dan ‘zou het bedrijf van de beurs af moeten en zouden aandeelhouders de gehele waarde van hun investering kunnen verliezen,’ zo waarschuwt Lonmin zijn beleggers in een brief op de website.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Venezuela zit door zijn reserves, verkoopt zijn GOUD

Venezuela, het land met de grootste oliereserves ter wereld, is bijna bankroet en moet zijn GOUDvoorraden verkopen om zijn rekeningen te kunnen betalen. Financiële analisten voorspellen echter dat Venezuela volgend jaar zijn schulden niet meer kan afbetalen als de regering geen drastische besparingen doorvoert.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$