Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 1186 tot 1190
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Peter Schiff: “GOUD is als een verzekering. Zorg dat u het koopt voor het te laat is.”

De daling van de GOUDprijs tot het laagste punt in vijf jaar heeft veel media ertoe aangezet om GOUD te bestempelen als een vergane glorie. De dagen als veilige haven voor GOUD zouden voorbij zijn. Maar daar vergissen de meesten zich in. GOUD is als een verzekering en een verzekering hebt u nodig vóór er iets gebeurt.

Het belang van een veilige haven te zijn wordt de laatste maanden fors overschaduwd door de potentiële renteverhoging van de Federal Reserve. Dat geen enkele centrale bank sinds 2008 erin slaagde een renteverhoging vol te houden, kunt u hier zien op deze grafiek.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Deze landen bezitten het meeste GOUD

De edelmetalen hebben het dit jaar niet gemakkelijk gehad. De GOUD- en zilverprijs hebben ook dit jaar de negatieve trend van de afgelopen jaren weten voort te zetten. Het is daarom ook niet vreemd dat steeds meer beleggers de GOUDsector de rug toekeren. De GOUDprijs komt steeds dichter bij de grens van 1000 dollar en onder deze ‘psychologische’ grens lijkt de paniek pas echt los te barsten.

We moeten echter niet vergeten dat de edelmetalen voornamelijk fungeren als ‘veilige haven’. Gezien de beurskoersen hebben we vandaag de dag nog geen veilige haven nodig. Maar, we weten allemaal ook dat als de paniek eenmaal toeslaat, dat het allemaal dan erg hard kan gaan. Mochten de beurzen dus in de toekomst gaan ‘toppen’, dan kunnen de edelmetalen voor de beleggers weer ineens interessant gaan worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Kans stijgt dat GOUDprijs crasht tot $1.000 (of lager)

Afgelopen vrijdag sloot de GOUDprijs op het laagste weekniveau sinds februari 2010, bijna 6 jaar dus. Door de oververkochte situatie (een daling in 12 van de laatste 13 sessies) en de aanval op Parijs is een korte rebound een logisch vervolg. Maar daarna kan het snel terug bergaf volgens Goldseek.

Technische indicatoren wijzen op een verdere daling van de GOUDprijs. Het sentiment is ook niet extreem negatief. Een uitbraak van de Amerikaanse dollar index boven 100 kan echter een nieuwe capitulatiefase aanvuren waardoor de GOUDprijs verder kan dalen, mogelijk richting $1.000 of lager.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Kan GOUD profiteren van terroristische aanval?

GOUD sloot vorige week vrijdag op $1.080,90 de laagste sluitingskoers van de week sinds februari 2010. De terroristische aanval op Parijs kan het gele edelmetaal opnieuw een duw in de rug geven. Voor andere grondstoffen is er weinig of geen impact zeggen specialisten.

De impact van de aanval op de oliemarkt is beperkt, zegt Eugen Weinberg van Commerzbank AG. Mogelijk is er tijdelijk een lagere vraag naar olie door de geopolitieke spanningen. GOUD kan echter wel een tijdelijke opstoot kennen doordat beleggers minder risico’s willen nemen.

Bron: Argentor
Geplaatst: maandag 16 november 2015

GOUD ETFs verliezen opnieuw aantrekkingskracht

De voorkeur van beleggers verschuift steeds meer van papierGOUD naar fysiek GOUD. Terwijl de vraag naar GOUDbaren en munten steeg, daalde de vraag naar aandelen van GOUD exchange traded funds. Bloomberg schrijft dat beleggers wereldwijd alleen deze maand al voor $1,12 miljard aandelen van GOUD ETF’s in de verkoop hebben gedaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$