EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 1191 tot 1195 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 25 februari 2016

Georgette Boele: Trend GOUDmarkt fundamenteel gedraaid

Analiste Georgette Boele van de ABN Amro verhoogde onlangs haar koersdoel voor GOUD. Hield ze begin december nog rekening met een verdere daling van de GOUDprijs naar $900, nu voorziet ze een stijging richting $1.300 per troy ounce tegen het einde van dit jaar. Marketupdate sprak met Georgette Boele over deze plotselinge koerswijziging en over de GOUDmarkt in het algemeen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 25 februari 2016

Deze grafiek voorspelt een stijging in de GOUDmarkt

Er zijn maar weinig aandelen te vinden die sinds het begin van dit jaar in waarde zijn gestegen. Toch valt de GOUDmarkt daarbij in positieve zin op. De GOUDmijnaandelen zijn sinds het begin van dit jaar met tientallen procenten in waarde gestegen en volgens technisch analist Sejul Gokal, werkzaam bij Bloomberg, is de kans groot dat de GOUDmijnaandelen de komende maanden nog verder in waarde zullen gaan stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 24 februari 2016

De Nederlandsche Bank overweegt GOUDvoorraad te verhuizen

De Nederlandsche Bank (DNB) kijkt naar de mogelijkheden om zijn kluis te verhuizen. Daarin ligt een deel van de Nederlandse GOUD- en geldvoorraad opgeslagen.

De kluis van de centrale bank bevindt zich in het uit de jaren zestig stammende hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 24 februari 2016

De GOUDmarkt staat op zijn kop en kan ieder moment exploderen

Deze eeuw heeft er een immense verandering plaatsgevonden op de GOUDmarkt. Voor overheden en centrale banken is het een angstaanjagende transformatie. De GOUDmarkt staat op zijn kop en heeft niet veel meer nodig om te exploderen.

Voor 2008 waren de globale centrale banken nog netto verkopers van GOUD. Op die manier konden ze de GOUDprijs drukken. Wanneer je begrijpt dat GOUD de grootste vijand is van het papieren geldsysteem, begrijp je ook ineens dat onderstaande verandering een immense impact zullen hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 24 februari 2016

Afschaffen briefje van €500 is enkel goed voor … GOUD

De ECB heeft volgens geruchten al besloten het briefje van €500 af te schaffen, ze zoeken alleen nog maar een manier om het uit te voeren. Maar het verbod van cash geld kan wel eens onaangename gevolgen gaan hebben, voor de spaarder én voor de overheid.

De ECB heeft volgens geruchten al besloten het briefje van €500 af te schaffen, ze zoeken alleen nog maar een manier om het uit te voeren. Maar het verbod van cash geld kan wel eens onaangename gevolgen gaan hebben, voor de spaarder én voor de overheid.

Officieel luidt nog steeds de uitleg dat overheden cash geld willen verbieden om criminele activiteiten aan banden te leggen. Maar cash geld maakt een belangrijk onderdeel uit van de economie, het verbannen kan wel eens onverwachte negatieve gevolgen met zich meebrengen.

Hoewel het briefje van €500 een minderheid uitmaakt van alle geldbriefjes in circulatie, maakt het 30% uit van de totale waarde van cash geld. De briefjes van $100 in de Verenigde Staten maken 78% van de waarde van cash geld uit en briefjes van 10.000 yen in Japan scoren nog hoger met 92%.

Globaal gezien is er zo’n $6,4 biljoen cash geld in circulatie. Daar staat $6,6 biljoen GOUD tegenover. De ratio is dus ongeveer 1:1. Maar zou men overal de grootste briefjes elimineren, daalt de verhouding naar 3:1.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs