Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 1196 tot 1200
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Wereldwijd één derde meer GOUDstaven en munten gekocht

Sinds september 2011 is het met de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs alleen nog maar bergaf gegaan. Het absolute hoogtepunt van 1900,80 dollar per ounce lijkt nu wel heel ver weg. De dag van vandaag is een ounce slechts 1083 dollar waard. “Buy low, sell high” is een beurswijsheid die beleggers nu voor dit goedje lijken toe te passen.

We zien een significante inhaalbeweging bij beleggers wat betreft de aankoop van GOUDstaven en munten. In het derde kwartaal van dit jaar, is de wereldwijde vraag naar GOUD met 33 procent gestegen.

Dat blijkt uit een kwartaalrapport van de World Gold Council. Het zijn ook voornamelijk Amerikaanse particuliere beleggers die inspelen op de huidige lage GOUDprijs in de hoop een wilde rit naar boven mee te kunnen maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Het verband tussen de dollar en de GOUDprijs

De GOUDprijs is sinds het jaar 2011 in een dalende trend terecht gekomen en veel mensen vragen zich vandaag de dag af hoe ver de GOUDprijs nog kan gaan dalen. Uiteraard beschikken wij ook niet over een glazenbol en de toekomst voorspellen is daarom volstrekt kansloos. We kunnen echter wel de conclusie trekken dat de GOUDprijs sinds de top van 2011 wel heel erg hard is gedaald. De GOUDprijs is sinds het jaar 2011 al met bijna de helft in waarde gedaald en vanuit dat opzicht zouden we misschien kunnen zeggen dat de GOUDprijs wellicht ‘oversold’ is.

Het verleden leert ons echter ook dat we maar beter afstand kunnen nemen op het moment dat de grote stroom mensen richting de nooduitgang loopt. Pas wanneer de lucht min of meer is geklaard, kunnen we een nieuwe investering overwegen. Aan de andere kant weten contraire beleggers vaak prachtige resultaten te behalen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

GOUDmijnen zijn geen belegging, maar een gok

GOUDmijnaandelen zijn geen geschikte belegging voor de lange termijn, maar meer een gok voor de korte termijn. Dat schrijft vermogensbeheerder Barry Ritholtz in zijn laatste column voor Bloomberg. Sinds de lancering van de Gold Miners Index in 1993 hebben GOUDmijnen het behoorlijk slecht gedaan. Netto staat de index nu 30% lager dan in 1993.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

GOUDprijs naar laagste punt in 5 jaar

GOUD is gedaald naar het laagste punt in 5 jaar tijd. In Euro's is het beeld volledig....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 12 november 2015

Vraag naar fysiek GOUD sterk gestegen

De wereldwijde vraag naar GOUD is in het derde kwartaal met 8% gestegen naar 1.120,9 ton, het hoogste niveau in meer dan twee jaar tijd. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport dat de World Gold Council vandaag publiceerde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$