Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 1196 tot 1200
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Zwitserland exporteerde dit jaar al 1.000 ton GOUD naar Azië

In de eerste negen maanden van dit jaar hebben Aziatische landen gezamenlijk al meer dan duizend ton GOUD uit Zwitserland gehaald. Volgens cijfers van de Zwitserse douane kwam het grootste gedeelte van de import gedurende deze periode voor rekening van India (369 ton) en Hong Kong (317 ton).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Is het ergste achter de rug voor platinum?

Platinum beleeft een dramatisch 2015. Het edelmetaal zakte dit jaar zelfs onder de GOUDprijs. Maar nu is het prijsverschil met GOUD zo groot geworden, dat diverse marktkenners denken dat het ergste achter de rug is.

De prijs van platinum was gedurende het grootste deel van de laatste 10 jaar een flink stuk hoger dan GOUD. Gemiddeld betaalde men voor platinum 34 procent meer, zo’n $273 per ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Iran plant grote mijnbouwprojecten: GOUDproductie x 3, koperproductie x 2

Iran is momenteel volop op zoek naar internationale investeerders voor bijna 15 mijnbouwprojecten, waaronder GOUD, zink en ijzererts welke na het beëindigen van de sancties tegen het land een directe productieverhoging zouden moeten opleveren.

President Hassan Rouhani gaat naar verwachting Frankrijk en Italië bezoeken komende maand om diverse overeenkomsten te tekenen voor diverse van deze projecten, volgens het Iraanse ministerie van Industrie, mijnbouw & handel. Kandidaten voor deze 15 projecten zouden moeten bekend zijn binnen de 4 maand, waarbij de ontginning van de Neekouyeh GOUDmijn reeds ten westen van Teheran reeds in oktober bekend zal gemaakt worden.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Koersdoel GOUD ABN AMRO 26% te laag

Het koersdoel voor de GOUDprijs van ABN AMRO is momenteel 26% te laag. Andere banken zolas Goldman Sachs en JP Morgan...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

GOUDmijnaandelen: deze keer is het écht anders

Wordt dit de zoveelste ontgoocheling voor de GOUDkevers of is het deze keer écht anders. Als we de vergelijking maken met de vorige opstoot van de GOUDprijs  en de GOUDmijnaandelen dan zien we vandaag wél fundamenteel grote verschillen.

Dit zorgt er voor dat de kans nu veel groter is dat we deze keer écht vertrokken zijn met de GOUDprijs en de GOUDmijnaandelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$