Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 121 tot 125
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 22 juli 2017

Australie exporteert recordhoeveelheid GOUD naar China

Australië heeft in de eerste kwartaal van dit jaar een recordhoeveelheid van 57,4 ton GOUD naar China geëxporteerd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Australische regering. Vergeleken met de 37,2 ton GOUD die Australië dezelfde periode vorig jaar exporteerde is dat een toename van 54%. Kijken we naar de cijfers over een langere termijn, dan zien we dat de export van GOUD naar China in korte tijd explosief is toegenomen van een paar ton naar enkele tientallen tonnen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 juli 2017

Rusland voegt bijna 10 ton aan GOUDreserve toe

De centrale bank van Rusland heeft in juni opnieuw GOUD aan haar reserves toegevoegd. Met de aankoop van 300.000 troy ounce (9,33 ton) breidt het land haar totale GOUDvoorraad uit tot bijna 1.717 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste GOUDvoorraden. Sinds het begin van dit jaar heeft Rusland al meer dan honderd ton van het edelmetaal aan haar reserves toegevoegd.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Wat levert GOUD in de portefeuille op?

Een van de redenen waarom beleggers GOUD aan hun beleggingsportefeuille toevoegen is dat het edelmetaal bijdraagt aan een lager risico. Historisch gezien heeft het edelmetaal namelijk een lage correlatie met aandelen en obligaties, wat betekent dat het edelmetaal doorgaans goed presteert op het moment dat andere beleggingen in waarde dalen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

GOUDprijs onder zware druk

Natuurlijk had ik het liever anders gezien, en hád ik het voorzien, dan zou ik niet al eerder tegen een hogere koers GOUD hebben gekocht. Laat ik dat vooral vooropstellen. Helaas kan ik dat soort zaken niet met zekerheid voorspellen. Het is misschien een schok, maar ik ben ook gewoon menselijk.

De dip in de GOUDprijs heeft te maken met het enorme vertrouwen dat beleggers hebben.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Maximale short bij GOUD

Het ziet er weer bijzonder slecht uit voor de GOUDmarkt.

Tenminste, dat lezen we op financiële websites en social media. De rampscenario’s dienen zich weer massaal aan. Volgens experts is het een kwestie van tijd, vooraleer de GOUDprijs nieuwe dieptepunten opzoekt.

Tja, het klinkt voor ons stilaan als een grijsgedraaide plaat.

Pas op, we beseffen ook wel dat het momenteel erg slecht uitziet in de GOUDmarkt. Maar dit is niets nieuws voor ons. We hebben dit al zo vaak gezien. Voor wie het nog niet wist: op de bodem, ziet het er altijd barslecht uit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$