Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1201 tot 1205
Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

GOUDreserves China naar 1762 ton

China kocht in december ruim 18 ton GOUD. De GOUDreserves groeiden naar 1762 ton. De totale reserves daalden in recordtempo met...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Is devaluatie Saoedische riyal mogelijk?

De almaar wegzakkende olieprijs haalt elke dag het nieuws en het spil in heel het verhaal is Saoedi-Arabië. Het land weegt op de prijs door de markt te overspoelen met het zwarte GOUD zodat het de concurrentie kan versmachten.

Deze strategie is evenwel niet zonder gevaar voor het Koninkrijk zelf en zijn munt in het bijzonder. Enerzijds kraken de economie en de begroting onder de lage olieprijs. Het land werd zelfs verplicht bezuinigingsmaatregelen aan te kondigen. Anderzijds begint de druk op de Saoedische riyal toe te nemen. De munt is immers al sinds 1986 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar: 1 dollar is goed voor 3,75 riyal. Dankzij deze verbinding hebben de Saoedi’s een stabiele munt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

China legt GOUDprijs fixing op aan banken

Buitenlandse banken die actief zijn op de Shanghai Gold Exchange worden door de overheid onder druk gezet om mee te doen aan de nieuwe Chinese GOUDprijs fixing. Doen ze dat niet, dan worden er mogelijk beperkingen opgelegd aan de hoeveelheid GOUD die ze via de GOUDbeurs mogen verhandelen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

GOUDanalist die exact de GOUDprijs voorspelde

Deze GOUDanalist voorspelde exact de GOUDprijs in 2015. Voor 2016 en 2017 is zijn koersdoel...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 januari 2016

Verlies AEX loopt verder op, GOUDprijs stijgt

Het verlies op de AEX is deze ochtend opgelopen tot 2,2%. Beleggers zijn nerveus geworden door de grote koersdaling van Chinese aandelen en door de oplopende spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran. De nervositeit op de financiële markten kent vooralsnog ook winnaars, want GOUD en zilver staan ook vandaag weer in de plus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$