Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 1211 tot 1215
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 11 december 2015

Centrale bank Oostenrijk laat GOUD aan de pers zien

De centrale bank van Oostenrijk heeft de pers uitgenodigd om het GOUD te bekijken dat onlangs werd teruggehaald uit de GOUDkluizen in Londen. Journalist Nikolaus Jilch van Die Presse was ook aanwezig bij dit evenement en deelde als bewijs een foto op twitter.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Achtergrond: Nederland verkocht in 1992 GOUD aan China

In de aanloop naar de introductie van de euro hebben verschillende Europese centrale banken een aanzienlijk deel van hun GOUDvoorraad verkocht. Vooral de landen die veel GOUD hadden in verhouding tot het aantal inwoners en de omvang van hun economie, brachten achter de schermen gecoördineerd honderden tonnen van het gele metaal op de markt.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Beleggingen Grootste GOUD ETF naar 7 jaars dieptepunt

Beleggers in GOUD hebben sinds juli ruim 65 ton GOUD.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Exter over toekomst van GOUD en het monetaire systeem

In dit artikel brengen we de vertaling van een artikel dat de Amerikaanse econoom John Exter in november 1973 publiceerde in het wetenschappelijke tijdschrift Economic Education Bulletin. De Verenigde Staten hadden twee jaar eerder de koppeling van de dollar aan GOUD losgelaten, waardoor de prijzen van olie en GOUD fors waren gestegen. In 1973 leidde dat tot de oliecrisis, het eerste grote probleem dat het direct gevolg was van het loslaten van GOUD als het monetaire anker.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Goed nieuws: u hebt alle hoop op een hogere GOUDkoers verloren

De GOUD-ETF GLD was op zijn hoogtepunt meer waard dan de ETF van de S&P 500. Maar nu bloedt de GOUD-ETF helemaal leeg. Beleggers dumpen GLD alsof de GOUDkoers nooit meer zal stijgen. En dat is goed nieuws.

Particuliere beleggers geven alle hoop op een hogere GOUDprijs op. Dat is de boodschap die we kunnen afleiden uit de val van GLD, nog steeds de grootste GOUD-ETF ter wereld. Begin deze maand daalde de hoeveelheid GOUD in deze ETF zelfs met 2,4% op een dag. Dit ruikt sterk naar capitulatie en daarom kunnen we ook een nieuwe stijging van de GOUDprijs verwachten.

Op deze grafiek is duidelijk te zien dat er een sterke correlatie is tussen de GOUDprijs en de ETF.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$