Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1216 tot 1220
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 december 2015

Willem Middelkoop (deel 2): ‘De Big Reset’

Eind 2013 verkondigden de Chinezen dat de tijd was gekomen om de wereld te ‘de-Amerikaniseren’. Ze riepen zelfs op tot de introductie van een nieuwe internationale reservemunt die gecreëerd zou moeten worden om de dollar te vervangen. Veertig jaar nadat de Verenigde Staten de dollar loskoppelden van GOUD, moet de VS dus nog steeds vechten om de dollar als wereld reservemunt in stand te houden. Aan de positie van de dollar ontleend de VS voor een groot deel haar status als wereldwijde supermacht. Maar sinds de VS de dollar loskoppelde van de GOUDstandaard in 1971 is GOUD de grootste financiële vijand van de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

GOUD gaat negatief het jaar uit, miljardairs en centrale banken blijven geloven

Het sentiment in de GOUDmarkt wordt helaas nog steeds door slechts een paar papieren markten bepaald in de VS en Engeland. Dit terwijl de fysieke markten – in onder andere India, China, het Midden-Oosten, Rusland en Turkije – nauwelijks een rol spelen in het dagelijkse prijsmechanisme.

Toch kan dat niet aanhouden en zo denken ook meerdere miljardairs.

Een grote naam die denkt dat een verschuiving in GOUD aanstaande is, is Stanley Druckenmiller. Vanaf het einde van het derde kwartaal, was hij een van de top 10 houders van de SPDR Gold Trust. Druckenmiller was de belangrijkste strateeg voor George Soros. Hij zette een vrij groot deel van zijn eigen vermogen – dat zo’n $4 miljard waard is – op GOUD. Zijn 2,9 miljoen aandelen van de SPDR Gold Trust zijn rond de $300 miljoen waard.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

GOUDen munten gevonden in Chinese graftombe

In een ruim tweeduizend jaar oude graftombe in het oosten van China is een grote hoeveelheid GOUDen munten gevonden. De schat komt uit het tijdperk van de Han-dynastie en volgens de archeologen die de munten gevonden hebben de meest waardevolle GOUDschat uit dit tijdperk die is teruggevonden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Gaat de GOUDprijs binnenkort een bodem neerzetten?

De commoditysector is een van de sectoren die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Binnen deze sector waren er ook nog commodities te vinden die wel in positieve zin wisten te verrassen, maar over het algemeen was het sentiment behoorlijk negatief. Denk bijvoorbeeld maar aan de prestaties van onder andere de GOUDmijn- en energieaandelen. Vooral de GOUDsector willen wij even voor u uitlichten. Want deze sector mag dan wel de afgelopen jaren zwaar zijn afgestraft, een bodem zou binnenkort snel neergezet kunnen gaan worden.

De beurswebsite ‘The Daily Gold’ is van mening dat de bear market in de GOUDsector op dit moment een van de zwaarste bear markten ooit is. Op de bovenstaande grafiek kunnen we immers zien dat een bear market bij de GOUDsector in het verleden nooit zo lang wist stand te houden. The Daily Gold ziet wel sterke overeenkomsten tussen de bear market van 1996 tot en met 2000 en de bear market die sinds het jaar 2011 actief is. Vanuit die gedachten zou de GOUDprijs binnenkort wel eens een bodem kunnen gaan neerzetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 december 2015

Grondstoffen zullen opveren

Sinds gegevens vanaf 1991 voor de Bloomberg Commodity Index werden bijgehouden, geeft afgelopen jaar – met het vijfde jaar op rij een verlies – de langste aaneengesloten daling aan.

Beleggers trokken een record van $857 miljoen weg uit Amerikaanse ETFs gerelateerd aan grondstoffen, landbouw, veeteelt en industriële metalen. Hedgefunds verwachten nog meer verliezen, weddend op prijsdalingen voor GOUD, koper, maïs en aardgas. De vraag is echter hoe lang dit volgehouden kan worden.

Want hoe paradoxaal ook – beleggers positioneerden zich tevens voor een bodem.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$