Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 1221 tot 1225
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Zwitserland exporteerde in oktober minder GOUD naar Azië

Zwitserland heeft in oktober minder GOUD naar Azië geëxporteerd dan in de drie maanden daarvoor, zo blijkt uit de nieuwste handelsgegevens van de Zwitserse douane. In oktober kwam de totale export uit op 100,8 ton GOUD, waarvan meer dan 97% bestemd was voor India, China, Hong Kong en Singapore. Dat is minder dan de maand september, toen Zwitserland in totaal 116,7 ton GOUD exporteerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

James Turk – ‘de VS kan de rente niet verhogen vanwege haar schulden’

Samen met Vlaamse econoom Tuur Demeester sprak ik gisteren met James Turk, GOUDexpert, voormalig bankier, oprichter van GoldMoney.com (overgenomen door Bitgold) en schrijver van de ‘Money Bubble’. Het belangrijkste onderwerp was de eventueel op handen zijnde renteverhoging van de Fed in december. James legt uit waarom hij verwacht dat het niet gaat gebeuren, noch in 2016 omdat dat een verkiezingsjaar is. James legt ook uit hoe een renteverhoging eventueel technisch zou werken. De reden waarom James denkt dat er geen verhoging komt, is dat de VS de rentelasten niet zouden trekken en dat de Fed technisch insolvent zou geraken (marked-to-market gemeten).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Dit is de mening van Goldman Sachs over commodities

2015 gaat de geschiedenisboeken in als een dramatisch jaar voor commodities. De groeivertraging in China veroorzaakte een massale val van de grondstoffenprijzen. Olie, ijzererts, GOUD, zink en koper zijn allemaal hard onderuitgegaan. En volgens de analisten van Goldman Sachs komt er voorlopig geen einde aan de val.

“Sinds de herfst van 2014 zijn we negatief over grondstoffenprijzen. Maar onze sombere scenario’s blijken nu zelfs te rooskleurig voorgespiegeld. De dramatische val van commodities heeft onze verwachtingen dan ook ver overtroffen,” zo stelt de zakenbank in een note aan beleggers.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Olieprijs zakt onder de $40

De prijs van een vat ruwe olie zakte woensdag even onder de $40, het laagste niveau in drie maanden tijd. De combinatie van wereldwijde groeivertraging, overproductie en toenemende bovengrondse voorraden zet de prijs van het zwarte GOUD nog verder onder druk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

GOUD en de stijging van de rente

De paniek slaat weer toe onder GOUDbeleggers. Wie de prijsactie in de afgelopen weken heeft gevolgd, kan er niet omheen: de GOUDprijs begeeft zich in een moeilijk technisch parket.

Toch dienen we dit beeld meteen te nuanceren. GOUD in dollartermen staat onder druk, maar GOUD in eurotermen ligt er helemaal niet zo slecht bij, integendeel!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$