Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 1221 tot 1225
Bron: Argentor
Geplaatst: donderdag 24 december 2015

Jaaroverzicht GOUDmarkt 2015

GOUDaankopen door centrale banken, de aanhoudende vraag naar GOUD in Aziatische landen en een aanzienlijke toename in de verkoop van GOUDbaren en GOUDen munten in Europa maakten van 2015 een fascinerend jaar voor de GOUDmarkt, zo schrijft de World Gold Council in een terugblik op het afgelopen jaar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 24 december 2015

Gaat China investeren in Russische GOUDmijnen?

De GOUDmijnsector van Rusland kan een nieuwe impuls krijgen met investeringen uit China. Dat zegt Sergey Kashuba, directeur van de Unie van Russische GOUDproducenten, in een gesprek met Bloomberg. Chinese investeerders zouden interesse hebben in de hoogwaardige GOUDreserves in de Russische bodem, die door het gebrek aan investeringen nog niet geëxploiteerd worden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Rusland voegt ruim 21 ton GOUD aan reserves toe

Rusland heeft in de maand november 21,77 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste data van het IMF. Het is de negende maand op rij dat de Russen GOUD kopen. Met de aankoop van november komt de totale GOUDvoorraad van het land uit op iets meer dan 1.390 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 december 2015

Gartman over GOUD: “a reason to be abundantly in”

Maandag was Bloomberg zeker over het negatieve sentiment in de GOUDsector:

De Fed zette met haar rentebesluit de GOUDprijs op een achtbaan. Hedgefunds en best presterende voorspellers van het edelmetaal gaven aan dat GOUD maar één richting op kan: naar beneden.

De verhoging van de rente zorgde voor een enorme volatiliteit in het edelmetaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 december 2015

Dit is hét signaal om NU zilveraandelen te kopen

De zilverproductie in de Verenigde Staten daalde afgelopen september (laatst gekende data) met 20% ten opzichte van vorig jaar. In september werd slechts 82,6 ton zilver gemijnd ten opzichte van 103 ton in dezelfde maand in 2014. En dit is geen eenmalige gebeurtenis als we naar de trend van de laatste maanden kijken.

Begin 2014 lag de zilverproductie in de Verenigde Staten nog hoger dan vorig jaar. Maar sinds april keerde de trend. Sterker nog, vorig jaar nam de productie fors toe in de tweede jaarhelft terwijl dit jaar de productie fors afneemt. Dit kan niet anders dan voor een hogere zilverprijs zorgen in de toekomst.

En dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren met de zilveraandelen.

Zilver wordt voornamelijk gemijnd als een bijproduct van andere grondstoffen als GOUD, maar ook bij zink, ijzer, koper, … De grote malaise op de grondstoffenmarkt zorgt ervoor dat grote mijnbouwers hun productie van industriële metalen fors terugschroeven. Dit heeft uiteraard ook zijn impact op de productie van het kleine broertje van GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$