Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1236 tot 1240
Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 10 december 2015

Beleggingen Grootste GOUD ETF naar 7 jaars dieptepunt

Beleggers in GOUD hebben sinds juli ruim 65 ton GOUD.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Exter over toekomst van GOUD en het monetaire systeem

In dit artikel brengen we de vertaling van een artikel dat de Amerikaanse econoom John Exter in november 1973 publiceerde in het wetenschappelijke tijdschrift Economic Education Bulletin. De Verenigde Staten hadden twee jaar eerder de koppeling van de dollar aan GOUD losgelaten, waardoor de prijzen van olie en GOUD fors waren gestegen. In 1973 leidde dat tot de oliecrisis, het eerste grote probleem dat het direct gevolg was van het loslaten van GOUD als het monetaire anker.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Goed nieuws: u hebt alle hoop op een hogere GOUDkoers verloren

De GOUD-ETF GLD was op zijn hoogtepunt meer waard dan de ETF van de S&P 500. Maar nu bloedt de GOUD-ETF helemaal leeg. Beleggers dumpen GLD alsof de GOUDkoers nooit meer zal stijgen. En dat is goed nieuws.

Particuliere beleggers geven alle hoop op een hogere GOUDprijs op. Dat is de boodschap die we kunnen afleiden uit de val van GLD, nog steeds de grootste GOUD-ETF ter wereld. Begin deze maand daalde de hoeveelheid GOUD in deze ETF zelfs met 2,4% op een dag. Dit ruikt sterk naar capitulatie en daarom kunnen we ook een nieuwe stijging van de GOUDprijs verwachten.

Op deze grafiek is duidelijk te zien dat er een sterke correlatie is tussen de GOUDprijs en de ETF.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

Ook op EBay recordverkopen edelmetalen

Kerst staat voor de deur. Maar voor die tijd moeten eerst nog de kerstinkopen worden gedaan.

In plaats van het gebruikelijke speelgoed ziet EBay iets anders dat dit jaar erg goed verkoopt: edelmetalen.

EBay geeft aan dat per dag vaak tussen de $1 a $2 miljoen aan edelmetalen verhandeld wordt op haar platform, richting de feestdagen pieken die aantallen. Op donderdag bood de online marktplaats een deal aan op GOUDstaven en verkocht daarmee zo’n $1.000 aan GOUD per minuut.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 december 2015

GOUDschat van 17 miljard: niets dan leugens!

Voor genuanceerde informatie over GOUD moet je niet aankloppen bij de traditionele media. Dat wordt nog maar eens bewezen in de berichtgeving rond een “recent gevonden GOUDschat van 17 miljard euro”.

De kranten stonden er gisteren vol van. Onderzoekers zouden voor de kust van Colombia een drie eeuwen oud scheepswrak gevonden hebben. Aan boord: 11 miljoen GOUDstukken en 200 ton smaragden.

De krantenredacties kopieerden het persbericht zonder enige kadering van de feiten. Waar zij stopten met werken, zijn wij begonnen en we ontdekten het volgende.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$