Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 1236 tot 1240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

GOUD kent ook een eindejaarsrally

De beurzen wisten tijdens deze korte handelsweek goede zaken te doen. Zo wisten de meeste indexen op dinsdag en woensdag flink hoger te sluiten. De handelsdag op donderdag stond vooral in het teken van de eerder dan gebruikelijke sluitingstijd. Op donderdag zijn er daarom ook maar weinig spectaculaire dingen gebeurd.

Op de beurzen lijkt de eindejaarsrally nu toch echt begonnen te zijn. Aan het begin van deze week werd nog gevreesd voor een kerstcrash, maar de beurzen wisten uiteindelijk op dinsdag en woensdag goede zaken te doen. Een onderzoek van Bloomberg maakt duidelijk dat GOUD ook wel degelijk een eindejaarsrally kent. Sterker nog, deze rally is betrouwbaarder dan de eindejaarsrally op de beurzen.

Op de tabel hierboven kunnen we zien dat de GOUDprijs de afgelopen 10 jaar tijdens de laatste handelsdagen van het jaar 9 van de 10 keer hoger wist af te sluiten. De S&P 500 index wist tijdens het kerstseizoen ‘slechts’ 6 van de 10 keer hoger te sluiten. Wat dat betreft lijkt een investering in GOUD tijdens deze periode dus de moeite waard te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 december 2015

GOUD is een onmisbare verzekering in uw portefeuille

De daling van de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs tot het laagste punt in vijf jaar heeft veel media ertoe aangezet om GOUD te bestempelen als een vergane glorie. De dagen als veilige haven voor GOUD zouden voorbij zijn. Maar daar vergissen de meesten zich in. GOUD is geen belegging, maar een verzekering en een verzekering hebt u nodig vóór er iets gebeurt.

Het belang van een veilige haven te zijn wordt de laatste maanden fors overschaduwd door de renteverhoging van de Federal Reserve. Dat geen enkele centrale bank sinds 2008 erin slaagde een renteverhoging vol te houden, kunt u hier zien op deze grafiek. Het is dus maar de vraag of de Federal Reserve er wel in zal slagen.

De terreuraanslag in Parijs zorgde voor een lichte opstoot van de GOUDprijs. Maar tijdens de eerste 10 minuten van de handel op de maandag na de aanslagen werden er 10 keer meer GOUDcontracten verkocht dan normaal. Dit toont aan dat GOUD nog steeds een toevluchtsoord is in tijden van crisis. Dat de GOUDprijs deze stijging niet kon volhouden, heeft vooral te maken met de sterke Amerikaanse dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 27 december 2015
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 24 december 2015

GOUDstandaard wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig 2016!

Namens het gehele team van GOUDstandaard wensen wij u alvast fijne feestdagen en een voorspoedig 2016 toe! Dat het voor ons allemaal een GOUDen jaar mag worden.

Bron: Argentor
Geplaatst: donderdag 24 december 2015

Jaaroverzicht GOUDmarkt 2015

GOUDaankopen door centrale banken, de aanhoudende vraag naar GOUD in Aziatische landen en een aanzienlijke toename in de verkoop van GOUDbaren en GOUDen munten in Europa maakten van 2015 een fascinerend jaar voor de GOUDmarkt, zo schrijft de World Gold Council in een terugblik op het afgelopen jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$