Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 1256 tot 1260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

James Grant: volgende stap mogelijk helikoptergeld, GOUD gaat comeback maken

2016 is nog een eindje weg, maar een belangrijke kandidaat voor het woord van het jaar hebben we al: helikoptergeld. Ditmaal is het James Grant, uitgever van de bekende Interest Rate Observer nieuwsbrief, die het helikopterballetje opgooit. In een interview met Finanz und Wirtschaft waarschuwt de expert voor een extremer beleid van centrale banken. Grant zet ook in op een nieuwe opleving van de GOUDprijs.

Allereerst de lage huidige rente. Grant wijst er op dat de in 19e eeuw de rentes ook gedurende lange tijd daalden. Wat wel nieuw is, is het extreme ingrijpen van de autoriteiten in de markten. Grant:

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 13 oktober 2015

Aandelen GOUDmijnen staan 12% lager

De aandelen van de vijf grootste GOUDmijnen zijn dit jaar gemiddeld 12% gedaald. De onderwaardering is niet onopgemerkt gebleven. Het slimme geld is inmiddels....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

Video: Willem Middelkoop over geopolitiek, GOUD en de grote reset

Willem Middelkoop was op 26 september een van de sprekers tijdens de Reinvent.money conferentie in Rotterdam. Hij sprak over de laatste geopolitieke ontwikkelingen, zoals de machtsverschuiving van het ‘Westen’ richting opkomende grootmachten als China en Rusland, maar ook over hervormingen van het monetaire systeem en de rol die GOUD daarin speelt. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

De echte reden waarom België 1.098 ton GOUD verkocht

Volgens de gegevens van de Duitse Bundesbank heeft de Nationale Bank van België momenteel 227,4 ton GOUD in bezit. In 1965 bezat de Belgische Nationale Bank nog meer dan 1.300 ton GOUD. Koos Janssen ging op onderzoek waarom de Belgische GOUDvoorraad met 83% daalde.

België was een van de landen die meedeed aan de London Gold Pool, samen met Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Nederland en Zwitserland. Deze landen opereerden op de GOUDmarkt tussen 1961 en 1968 door GOUD te kopen en te verkopen en zo de GOUDprijs te stabiliseren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

India importeerde in september 67 ton GOUD

India heeft in september de helft minder GOUD geïmporteerd dan een maand eerder, zo schrijft Bloomberg op basis van twee bronnen binnen het Indiase ministerie van Financiën die niet bij naam genoemd willen worden. De import kwam de afgelopen maand uit op 67 ton GOUD, tegenover een volume van 141 ton in de maand augustus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$