Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1256 tot 1260
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Indiers houden GOUD liever zelf

De Indiase Minister President Narendra Modi lanceerde twee weken geleden met veel fanfare een plan om binnenlandse aanhoudingen in GOUD (20.000 ton) aan te trekken om de balans van het land te verstevigen en de invoer te beperken.

Dit door middel van alternatieve investeringsmogelijkheden als een GOUD-te-gelde-regeling, GOUD obligaties en de uitgifte van eigen GOUDen munten.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 25 november 2015

Verkoop GOUDen Munten richting Record

De daling in de GOUDprijs sinds juli van dit jaar heeft de verkoop GOUDen munten een enorme boost....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 24 november 2015

Rusland voegt ruim 18 ton GOUD aan reserves toe

De Russische centrale bank heeft in oktober 18,66 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Bank of Russia. De totale waarde van de Russische GOUDvoorraad steeg van $48,89 miljoen eind september naar $50,58 miljoen eind oktober. Gecorrigeerd voor de ontwikkeling van de GOUDkoers is dat een toename van ongeveer 600.000 troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Een beetje hoop voor de GOUDprijs

Vorige week daalde de GOUDprijs door de belangrijke steun van $1.072 per ounce. Het daalde verder tot $1.062, het laagste niveau sinds begin 2010. Op vrijdag sloot de GOUDprijs af $1.076, toch nog net iets boven het belangrijke steunniveau. Dit geeft de GOUDliefhebbers een klein beetje hoop.

$1.072 was tot vorige week het laagste niveau van 2015. Dat de GOUDprijs hier nogmaals doorzakte is een slecht teken. Dat de GOUDprijs uiteindelijk toch nog boven dit niveau de week wist af te sluiten duidt erop dat het nog niet definitief op weg is naar $1.000 of lager.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Gaat de EU Bitcoin verbieden?

Er was de afgelopen dagen veel te doen over het feit dat de Europese Unie anonieme betalingen op het internet aan banden wil gaan leggen. Dit dan weer om te voorkomen dat terroristen via, onder andere, cryptocurrencies of anonieme credit cards hun praktijken kunnen financieren. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste terroristen gebruiken de dollar en dat dan weer in de vorm van Cash. Maar om de afschaffing daarvan wordt uiteraard niet geroepen. Gebruikte ISIS bitcoins voor de aanslag in Parijs en wat zijn de feiten? Laten we eens wat verder kijken. Cash en de banken: en dodelijke combinatie Volgens een document, tot nu toe blijkbaar alleen gezien door Reuters, zouden een onbekende hoeveelheid ministers vandaag samen komen in Brussel. Deze meeting zou opgezet zijn vanwege de terroristische aanslag in Parijs. Volgens het document zullen de ministers er bij de EU op aan dringen om non-bancaire betalingsmethoden aan banden te gaan leggen. We hebben het dan over virtuele munteenheden (zoals bijv. Bitcoin), GOUD & andere edelmetalen en prepaid credit cards. Kortom: alles wat ze niet gemakkelijk in de gaten kunnen houden. In dat kader is het dan toch wel op zijn minst ironisch te noemen dat, volgens een rapport van de Britse regering, het traditionele bankensysteem een hoog risico vormt wat betreft geld witwassen en financiering van terrorisme. Samen met Cash is dit lijkbaar de meest gebruikte route om illegale praktijken mee te financieren. Volgens het rapport vormen digitale munteenheden trouwens het laagste risico van alle onderzochte vormen van betaling.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$