Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 1261 tot 1265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Zelfs bedrijven beginnen GOUD te kopen als bescherming

Aan de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs is het niet te merken maar GOUD wint steeds meer aan belang in ons financieel systeem. Er zijn zelfs bedrijven die fysiek GOUD kopen om zich te beschermen tegen een potentiële nieuwe financiële crisis. Daarnaast blijven centrale banken en particulieren in snel tempo fysiek GOUD opkopen op de markt.

Recent liet het bedrijf Overstock.com weten dat het voor $10 miljoen fysiek GOUD en zilver kocht om de lonen van zijn medewerkers te betalen moest er een nieuwe financiële crisis uitbreken.

Jonathan Johnson van Overstock.com legt uit:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

De malaise in grondstoffen in één grafiek

De volgende grafiek die we via twitter voorbij zagen komen geeft in één oogopslag weer hoe hard de malaise op de grondstoffenmarkt heeft toegeslagen. GOUD en zilver wisten het verlies nog beperkt te houden, omdat deze edelmetalen door beleggers gezien worden als een soort veilige haven in crisistijd. Maar voor grondstoffen die deze status niet hebben zijn de prijsdalingen aanzienlijk.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Zwitserland exporteerde in oktober minder GOUD naar Azië

Zwitserland heeft in oktober minder GOUD naar Azië geëxporteerd dan in de drie maanden daarvoor, zo blijkt uit de nieuwste handelsgegevens van de Zwitserse douane. In oktober kwam de totale export uit op 100,8 ton GOUD, waarvan meer dan 97% bestemd was voor India, China, Hong Kong en Singapore. Dat is minder dan de maand september, toen Zwitserland in totaal 116,7 ton GOUD exporteerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

James Turk – ‘de VS kan de rente niet verhogen vanwege haar schulden’

Samen met Vlaamse econoom Tuur Demeester sprak ik gisteren met James Turk, GOUDexpert, voormalig bankier, oprichter van GoldMoney.com (overgenomen door Bitgold) en schrijver van de ‘Money Bubble’. Het belangrijkste onderwerp was de eventueel op handen zijnde renteverhoging van de Fed in december. James legt uit waarom hij verwacht dat het niet gaat gebeuren, noch in 2016 omdat dat een verkiezingsjaar is. James legt ook uit hoe een renteverhoging eventueel technisch zou werken. De reden waarom James denkt dat er geen verhoging komt, is dat de VS de rentelasten niet zouden trekken en dat de Fed technisch insolvent zou geraken (marked-to-market gemeten).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Dit is de mening van Goldman Sachs over commodities

2015 gaat de geschiedenisboeken in als een dramatisch jaar voor commodities. De groeivertraging in China veroorzaakte een massale val van de grondstoffenprijzen. Olie, ijzererts, GOUD, zink en koper zijn allemaal hard onderuitgegaan. En volgens de analisten van Goldman Sachs komt er voorlopig geen einde aan de val.

“Sinds de herfst van 2014 zijn we negatief over grondstoffenprijzen. Maar onze sombere scenario’s blijken nu zelfs te rooskleurig voorgespiegeld. De dramatische val van commodities heeft onze verwachtingen dan ook ver overtroffen,” zo stelt de zakenbank in een note aan beleggers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$