Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1271 tot 1275
Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 7 december 2015

GOUDreserves China hard toegenomen in november

De GOUDreserves China zijn in november sterk gegroeid. De Chinese GOUDvoorraad bedraagt nu 1744 ton waarmee China in de buurt komt van...

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 7 december 2015

China blijft GOUD kopen: 21 ton in november

De Chinese centrale bank heeft de afgelopen maand naar schatting 21 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, de grootste maandelijkse aankoop sinds in juni bekend werd dat haar GOUDvoorraad sinds 2009 met ruim 600 ton GOUD was toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

China ook in november enorme afnemer van GOUD

China heeft in november waarschijnlijk zo’n 21 ton GOUD toegevoegd aan haar reserves. Volgens Reuters kan die conclusie getrokken worden uit gegevens die de Chinese centrale bank vandaag publiceerde. Het zou betekenen dat vorige maand het meeste aantal ton is aangekocht sinds zij 5 maanden geleden begon met het vermelden van haar aankopen. Grote factor in hoge aankoop zal waarschijnlijk ook de zwakke GOUDprijs zijn – in november daalde GOUD met 6,8 procent. Het was de grootste maandelijkse prijsdaling sinds juni 2013.

De waarde van GOUDactiva was $59,52 miljard aan het einde van november, aldus gegevens op de website van de People’s Bank of China (PBOC). Aan het einde van oktober was dit nog $63,26 miljard. Dat komt neer op 56.050.000 troy ounces voor november, zo’n 1743 ton. Eind oktober was dat nog “slechts” 55.380.000 ounces of 1722 ton GOUD. Officiële cijfers van de Chinese centrale bank aangaande GOUDreserves kunnen pas later deze maand verwacht worden, maar de berekening geeft een goede indicatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Ik verkoop GOUD

Ik sprak eind juli over een veelbelovende U-turn in de GOUDmarkt.

Het grootste argument dat ik toen aanhaalde om GOUDmijnen te kopen, was sentiment.

Hedge funds zaten op dat moment voor het eerst sinds 2006 netto short op GOUD.

In de maanden nadien gingen de GOUDmijnen gemiddeld 34% hoger, om dan die winst eigenlijk weer volledig prijs te geven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 december 2015

Miljardenschat van GOUDen munten en edelstenen gevonden

Op de zeebodem voor de kust van Colombia is een eeuwenoud Spaans schip vol GOUDen munten en andere kostbaarheden gevonden. Waarschijnlijk gaat het om de grootste schat die ooit op de zeebodem gevonden is, want naast GOUD bevat het schip naar verluid ook andere kostbaarheden als edelstenen, juwelen, platina en zilver. De waarde van de lading wordt geschat op minstens $1 miljard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$