Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 1281 tot 1285
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Shanghai Gold Exchange accepteert GOUD als onderpand

De Shanghai Gold Exchange (SGE) accepteert binnenkort ook GOUD en andere edelmetalen als onderpand voor contracten, zo lezen we in een kort persbericht op hun website. Naast edelmetalen worden ook buitenlandse valuta en Chinese aandelen binnenkort als geschikt onderpand aangemerkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Buy When There’s Blood In The Mines

Alle hens aan dek bij de mijnbedrijven. Vorige week beschreef ik de malaise bij de koper-, ijzer- en nikkelmijnen. De vijf grootste mijnen verloren dit jaar tezamen al zo’n 540 miljard dollar. Een duizelingwekkend bedrag.

Dat is niet anders voor de GOUDmijnen. Vooral in Zuid-Afrika, één van ’s werelds grootste GOUDproducerende naties.

AngloGold Ashanti, de derde grootste producent ter wereld, boekte in Q2 2015 een netto verlies van 142 miljoen dollar. In Q2 van 2014 was dat “slechts” een verlies van 80 miljoen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Analyse: Leverage GOUD Comex naar nieuw record?

Wie de laatste berichten op Zero Hedge leest krijgt de indruk dat de Comex op instorten staat, omdat het aantal claims op GOUD ten opzichte van de fysieke GOUDvoorraad in de kluizen van de Comex in zeer korte tijd naar een recordhoogte gestegen is. Voor elke troy ounce fysiek GOUD circuleren inmiddels 228 claims op een troy ounce GOUD. Maar welke conclusies moeten we hieraan verbinden? Lees onze analyse op Hollandgold.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Grootste GOUDbeurs ter wereld op rand van faillissement

Het belang van fysiek GOUD te kopen wordt meer dan eens in de verf gezet door specialisten, van Maarten Verheyen tot Peter Schiff. Vandaag wordt nog maar eens duidelijk waarom…

Want de fraude in de GOUDmarkt is hallucinant! Met zogenaamd papieren GOUD wordt gesjoemeld als nooit tevoren. Een misdaad die gebeurt bij klaarlichte dag, want de daders zetten alle details zomaar op hun website.

We hebben het over de COMEX, de grootste GOUDbeurs ter wereld. Deze beurs bewaart het GOUD van verschillende grote beleggers en terwijl het GOUD in de kluis ligt verhandelen deze beleggers de GOUDcertificaten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

GOUD is het centrum van de monetaire wereld waar alle andere munten rond bewegen”

Het idee dat de prijs van GOUD enkel wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollar, is verkeerd. Dit is een van de grootste monetaire globale misvattingen. GOUD is namelijk het goed waar de meeste vraag naar is in heel de wereld. Iedere gram GOUD die er bestaat, behoort toe tot iemands bezit ongeacht de munt waarmee deze persoon betaalt. GOUD is universeel onmisbaar, aldus Hugo Salinas.

Iedere gram GOUD die wordt gemijnd, vindt direct een koper. Zo zou er reeds 175.000 ton GOUD gemijnd zijn doorheen de geschiedenis en al dit GOUD behoort toe aan iemand, iemand die dit GOUD ook echt wil bezitten.

Zo zegt Salinas:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$