Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 1286 tot 1290
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 november 2015

De GOUDkluizen lopen leeg en toch daalt de GOUDprijs. Hoe komt dat?

Het proces van de aankoop van fysiek GOUD zal in de toekomst heel anders verlopen als vandaag. Vandaag gaat u naar een GOUD shop en koopt u fysiek GOUD aan de prijs van de markt. Dit kan de komende jaren wel eens veranderen wanneer de kluizen van de zogenaamde Bullion Banks helemaal leeglopen.

Om dit beter te begrijpen legt Activist Post uit wat er aan de hand is. Wat we nu zien is dat de vraag naar fysiek GOUD en zilver steeds stijgt terwijl de prijs op de financiƫle markt steeds verder daalt. Dit is geen normale marktwerking meer.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 27 november 2015

Perth Mint lanceert volgend jaar nieuw GOUDcontract

De Australische Perth Mint gaat in samenwerking met de grootste effectenbeurs van Australië een nieuw GOUDcontract op de markt brengen. Daarmee wordt het voor grote institutionele beleggers makkelijker om GOUD te kopen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 27 november 2015

India importeert dit jaar recordhoeveelheid GOUD

India zal dit jaar waarschijnlijk voor het eerst meer dan duizend ton GOUD importeren, zo concludeert de All India Gems & Jewellery Trade Federation. De vraag naar GOUD is dit jaar toegenomen door de daling van de GOUDkoers, waardoor veel koopjesjagers op de markt kwamen. Ook steeg de waarde van de Indiase roepie.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Vraag naar GOUD India lager vanwege slechte oogst

De vraag naar GOUD in India zal in het vierde kwartaal van dit jaar beduidend lager uitvallen dan in voorgaande jaren, zo schrijft Reuters op basis van verschillende bronnen in de Indiase GOUDsector. Bachhraj Bamalwa, directeur van de All India Gems & Jewellery Trade Federation, voorziet een daling van de vraag naar GOUD tot 150 a 175 ton. Dat is veel minder dan de 201,6 ton in het vierde kwartaal van vorig jaar en het gemiddelde van 231 ton in het vierde kwartaal van de afgelopen vijf jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Indiers houden GOUD liever zelf

De Indiase Minister President Narendra Modi lanceerde twee weken geleden met veel fanfare een plan om binnenlandse aanhoudingen in GOUD (20.000 ton) aan te trekken om de balans van het land te verstevigen en de invoer te beperken.

Dit door middel van alternatieve investeringsmogelijkheden als een GOUD-te-gelde-regeling, GOUD obligaties en de uitgifte van eigen GOUDen munten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$