Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 1291 tot 1295
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 november 2015

Een beetje hoop voor de GOUDprijs

Vorige week daalde de GOUDprijs door de belangrijke steun van $1.072 per ounce. Het daalde verder tot $1.062, het laagste niveau sinds begin 2010. Op vrijdag sloot de GOUDprijs af $1.076, toch nog net iets boven het belangrijke steunniveau. Dit geeft de GOUDliefhebbers een klein beetje hoop.

$1.072 was tot vorige week het laagste niveau van 2015. Dat de GOUDprijs hier nogmaals doorzakte is een slecht teken. Dat de GOUDprijs uiteindelijk toch nog boven dit niveau de week wist af te sluiten duidt erop dat het nog niet definitief op weg is naar $1.000 of lager.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Gaat de EU Bitcoin verbieden?

Er was de afgelopen dagen veel te doen over het feit dat de Europese Unie anonieme betalingen op het internet aan banden wil gaan leggen. Dit dan weer om te voorkomen dat terroristen via, onder andere, cryptocurrencies of anonieme credit cards hun praktijken kunnen financieren. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste terroristen gebruiken de dollar en dat dan weer in de vorm van Cash. Maar om de afschaffing daarvan wordt uiteraard niet geroepen. Gebruikte ISIS bitcoins voor de aanslag in Parijs en wat zijn de feiten? Laten we eens wat verder kijken. Cash en de banken: en dodelijke combinatie Volgens een document, tot nu toe blijkbaar alleen gezien door Reuters, zouden een onbekende hoeveelheid ministers vandaag samen komen in Brussel. Deze meeting zou opgezet zijn vanwege de terroristische aanslag in Parijs. Volgens het document zullen de ministers er bij de EU op aan dringen om non-bancaire betalingsmethoden aan banden te gaan leggen. We hebben het dan over virtuele munteenheden (zoals bijv. Bitcoin), GOUD & andere edelmetalen en prepaid credit cards. Kortom: alles wat ze niet gemakkelijk in de gaten kunnen houden. In dat kader is het dan toch wel op zijn minst ironisch te noemen dat, volgens een rapport van de Britse regering, het traditionele bankensysteem een hoog risico vormt wat betreft geld witwassen en financiering van terrorisme. Samen met Cash is dit lijkbaar de meest gebruikte route om illegale praktijken mee te financieren. Volgens het rapport vormen digitale munteenheden trouwens het laagste risico van alle onderzochte vormen van betaling.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 21 november 2015

GOUDreserves Rusland groeien 18 ton in oktober

De Centrale Bank van Rusland heeft in oktober 18 ton GOUD gekocht ter waarde van $550 miljoen. De totale GOUDreserves Rusland groeide naar....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Zelfs bedrijven beginnen GOUD te kopen als bescherming

Aan de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs is het niet te merken maar GOUD wint steeds meer aan belang in ons financieel systeem. Er zijn zelfs bedrijven die fysiek GOUD kopen om zich te beschermen tegen een potentiële nieuwe financiële crisis. Daarnaast blijven centrale banken en particulieren in snel tempo fysiek GOUD opkopen op de markt.

Recent liet het bedrijf Overstock.com weten dat het voor $10 miljoen fysiek GOUD en zilver kocht om de lonen van zijn medewerkers te betalen moest er een nieuwe financiële crisis uitbreken.

Jonathan Johnson van Overstock.com legt uit:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

De malaise in grondstoffen in één grafiek

De volgende grafiek die we via twitter voorbij zagen komen geeft in één oogopslag weer hoe hard de malaise op de grondstoffenmarkt heeft toegeslagen. GOUD en zilver wisten het verlies nog beperkt te houden, omdat deze edelmetalen door beleggers gezien worden als een soort veilige haven in crisistijd. Maar voor grondstoffen die deze status niet hebben zijn de prijsdalingen aanzienlijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$