Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1296 tot 1300
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Kans stijgt dat GOUDprijs crasht tot $1.000 (of lager)

Afgelopen vrijdag sloot de GOUDprijs op het laagste weekniveau sinds februari 2010, bijna 6 jaar dus. Door de oververkochte situatie (een daling in 12 van de laatste 13 sessies) en de aanval op Parijs is een korte rebound een logisch vervolg. Maar daarna kan het snel terug bergaf volgens Goldseek.

Technische indicatoren wijzen op een verdere daling van de GOUDprijs. Het sentiment is ook niet extreem negatief. Een uitbraak van de Amerikaanse dollar index boven 100 kan echter een nieuwe capitulatiefase aanvuren waardoor de GOUDprijs verder kan dalen, mogelijk richting $1.000 of lager.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 november 2015

Kan GOUD profiteren van terroristische aanval?

GOUD sloot vorige week vrijdag op $1.080,90 de laagste sluitingskoers van de week sinds februari 2010. De terroristische aanval op Parijs kan het gele edelmetaal opnieuw een duw in de rug geven. Voor andere grondstoffen is er weinig of geen impact zeggen specialisten.

De impact van de aanval op de oliemarkt is beperkt, zegt Eugen Weinberg van Commerzbank AG. Mogelijk is er tijdelijk een lagere vraag naar olie door de geopolitieke spanningen. GOUD kan echter wel een tijdelijke opstoot kennen doordat beleggers minder risico’s willen nemen.

Bron: Argentor
Geplaatst: maandag 16 november 2015

GOUD ETF’s verliezen opnieuw aantrekkingskracht

De voorkeur van beleggers verschuift steeds meer van papierGOUD naar fysiek GOUD. Terwijl de vraag naar GOUDbaren en munten steeg, daalde de vraag naar aandelen van GOUD exchange traded funds. Bloomberg schrijft dat beleggers wereldwijd alleen deze maand al voor $1,12 miljard aandelen van GOUD ETF’s in de verkoop hebben gedaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 14 november 2015

Vraag naar GOUD stijgt fors, volgt de GOUDprijs binnenkort?

De vraag naar GOUD steeg in het derde kwartaal 2015 met 8% op jaarbasis. De vraag naar GOUD bereikte het hoogste niveau van de afgelopen twee jaar op een totaal van 1.120,9 ton. De sterkste stijging kwam uit de hoek van de investeringen via GOUDen munten en baren.

De vraag naar GOUDen munten en baren steeg in het derde kwartaal met 33% tot 295,7 ton. Ten opzichte van het tweede kwartaal is dit een stijging met 46%. Vooral consumenten storten zich op GOUD met een stijging van 62% in de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Nico Pantelis wint de GOUDen Stier – Beste Beleggingsexpert 2015

Wat een geweldige avond in Amsterdam! Nico Pantelis, hoofdanalist van Slim Beleggen, wint opnieuw de GOUDen Stier 2015 in de categorie ‘Beste Beleggingsexpert’. We kunnen er veel over schrijven, maar nog liever laten we Nico zelf aan het woord.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$