Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 1301 tot 1305
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Duikers vinden grote GOUDschat in Florida

Een groep duikers heeft onlangs voor de kust van Florida een grote schat met GOUDen munten ter waarde van $4,5 miljoen gevonden. Het zijn munten die precies 300 jaar geleden op de zeebodem zijn terechtgekomen. De duikers hadden een actiecamera bij het verzamelen van de schat. Op de video is te zien hoe de duikers in ondiep water de ene na de andere GOUDen munt tussen het zand en de schelpen vandaan halen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

CEO Goldcorp: "GOUD verschuift van West naar Oost"

Bloomberg sprak met Chuck Jeannes, de directeur van Goldcorp, over de ontwikkelingen in de GOUDmarkt en de GOUDmijnsector. Goldcorp bouwde voor $2 miljard in de Canadese staat Quebec een nieuwe GOUDmijn, waar men de komende decennia nog GOUD zal winnen. Wat verwacht Jeannes van de GOUDmarkt en had hij deze investering ook gedaan als hij wist waar de GOUDprijs vandaag zou staan?

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Nieuwe technologie maakt zuiveren GOUD milieuvriendelijker

Het bedrijf EZOCM Engineering heeft een nieuwe machine ontwikkeld waarmee GOUD op een veel schonere manier gescheiden kan worden van zilver en andere metalen. Door op een slimme manier gebruik te maken van luchtdruk kan het GOUD bijna volledig gescheiden worden van andere metalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Citi verwacht lagere GOUDprijs in 2016

Citi heeft haar verwachting voor de GOUDprijs voor dit jaar en voor volgend jaar naar beneden bijgesteld. Het koersdoel voor 2015 is verlaagd van $1.180 naar $1.140 per troy ounce, terwijl de verwachtingen voor volgend jaar neerwaarts zijn besteld van $1.195 naar slechts $1.050 per troy ounce. Volgens analisten van de bank is de aanhoudende dollarsterkte en de verwachting dat de Federal Reserve de komende kwartalen een strenger monetair beleid zal voeren reden om aan te nemen dat de GOUDprijs in dollars verder gaat dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Is er een tekort aan fysiek zilver?

De zilverprijs kreeg vorige maand een heuse pandoering te verwerken, het zilvercontract bereikte op 24 juli een dieptepunt op 14,39 dollar per ounce, meer dan 8% lager dan de koers op 1 juli (15,70 dollar per ounce).

Deze prijsevolutie was vreemd, omdat de vraag naar fysiek zilver van investeerders op datzelfde moment  zeer groot was. In de maand juli werd er meer zilver aangekocht via GOUD999 dan tijdens gelijk welke andere maand in 2015!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$