Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 1311 tot 1315
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 22 november 2015

Gaat de EU Bitcoin verbieden?

Er was de afgelopen dagen veel te doen over het feit dat de Europese Unie anonieme betalingen op het internet aan banden wil gaan leggen. Dit dan weer om te voorkomen dat terroristen via, onder andere, cryptocurrencies of anonieme credit cards hun praktijken kunnen financieren. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste terroristen gebruiken de dollar en dat dan weer in de vorm van Cash. Maar om de afschaffing daarvan wordt uiteraard niet geroepen. Gebruikte ISIS bitcoins voor de aanslag in Parijs en wat zijn de feiten? Laten we eens wat verder kijken. Cash en de banken: en dodelijke combinatie Volgens een document, tot nu toe blijkbaar alleen gezien door Reuters, zouden een onbekende hoeveelheid ministers vandaag samen komen in Brussel. Deze meeting zou opgezet zijn vanwege de terroristische aanslag in Parijs. Volgens het document zullen de ministers er bij de EU op aan dringen om non-bancaire betalingsmethoden aan banden te gaan leggen. We hebben het dan over virtuele munteenheden (zoals bijv. Bitcoin), GOUD & andere edelmetalen en prepaid credit cards. Kortom: alles wat ze niet gemakkelijk in de gaten kunnen houden. In dat kader is het dan toch wel op zijn minst ironisch te noemen dat, volgens een rapport van de Britse regering, het traditionele bankensysteem een hoog risico vormt wat betreft geld witwassen en financiering van terrorisme. Samen met Cash is dit lijkbaar de meest gebruikte route om illegale praktijken mee te financieren. Volgens het rapport vormen digitale munteenheden trouwens het laagste risico van alle onderzochte vormen van betaling.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 21 november 2015

GOUDreserves Rusland groeien 18 ton in oktober

De Centrale Bank van Rusland heeft in oktober 18 ton GOUD gekocht ter waarde van $550 miljoen. De totale GOUDreserves Rusland groeide naar....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

Zelfs bedrijven beginnen GOUD te kopen als bescherming

Aan de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs is het niet te merken maar GOUD wint steeds meer aan belang in ons financieel systeem. Er zijn zelfs bedrijven die fysiek GOUD kopen om zich te beschermen tegen een potentiële nieuwe financiële crisis. Daarnaast blijven centrale banken en particulieren in snel tempo fysiek GOUD opkopen op de markt.

Recent liet het bedrijf Overstock.com weten dat het voor $10 miljoen fysiek GOUD en zilver kocht om de lonen van zijn medewerkers te betalen moest er een nieuwe financiële crisis uitbreken.

Jonathan Johnson van Overstock.com legt uit:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 20 november 2015

De malaise in grondstoffen in één grafiek

De volgende grafiek die we via twitter voorbij zagen komen geeft in één oogopslag weer hoe hard de malaise op de grondstoffenmarkt heeft toegeslagen. GOUD en zilver wisten het verlies nog beperkt te houden, omdat deze edelmetalen door beleggers gezien worden als een soort veilige haven in crisistijd. Maar voor grondstoffen die deze status niet hebben zijn de prijsdalingen aanzienlijk.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Zwitserland exporteerde in oktober minder GOUD naar Azië

Zwitserland heeft in oktober minder GOUD naar Azië geëxporteerd dan in de drie maanden daarvoor, zo blijkt uit de nieuwste handelsgegevens van de Zwitserse douane. In oktober kwam de totale export uit op 100,8 ton GOUD, waarvan meer dan 97% bestemd was voor India, China, Hong Kong en Singapore. Dat is minder dan de maand september, toen Zwitserland in totaal 116,7 ton GOUD exporteerde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$