Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 1311 tot 1315
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Tijd om GOUDmijnaandelen terug op te vissen?

Grondstoffenprijzen hebben al een tijdje niet meer zo laag gestaan. Om de maand bereiken we wel een nieuw dieptepunt. GOUD, zilver, koper, olie… alles moet eraan geloven.

Hoe lang zal dit nog blijven duren, wanneer zal deze sector stilaan beginnen te stabiliseren en hoe kunnen we hiervan profiteren?

Volgens beursgoeroe Marc Faber zitten we niet meer ver verwijderd van de absolute bodem en adviseert beleggers om hun focus te verleggen naar de grondstoffenmarkt. Hij heeft een grote voorkeur voor edelmetalen en mijnbouwaandelen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Perth Mint verkoopt in augustus opnieuw veel GOUD en zilver

Het Australische munthuis heeft in augustus opnieuw veel GOUD en zilver verkocht. Weliswaar daalde de verkoop ten opzichte van een maand eerder, maar de verkoop ligt nog steeds boven het maandelijkse gemiddelde over heel 2015. De Perth Mint verkoopt wereldwijd diverse GOUDen en zilveren munten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Marketupdate in gesprek met 'Koos Jansen'

Uw redacteur sprak onlangs met Koos Jansen, GOUDanalist bij BullionStar. Tijdens het eten spraken we over de Chinese GOUDmarkt en over de rol van GOUD in het monetaire systeem. En hoe kijkt hij naar de ontwikkeling van de GOUDprijs? Lees het gesprek met de GOUDanalist die in korte tijd een autoriteit werd op het gebied van edelmetalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Marc Faber: GOUDmijnen enige activaklasse die kansen biedt

De enige activaklasse waar beursgoeroe Marc Faber nog grote potentiële rendementen ziet, waarbij de risico’s binnen de perken blijven, is in mijnbouwaandelen. En dan in GOUDmijnen in het bijzonder. Faber kijkt dan ook naar aandelen als Freeport-McMoRan, Newmont Mining en Barrick Gold, die fors in koers zijn gedaald door de grondstoffencrisis. De eerste twee aandelen zitten overigens ook in de portefeuille van de man die samen met George Soros de pond onderuit haalde, Stanley Druckenmiller.

Hoewel Faber op een bepaald punt de hele grondstoffensector ziet uitbodemen, focust hij bij voorkeur op edelmetalen. Die zijn namelijk niet zo afhankelijk van industriële vraag als basismetalen. Terwijl Faber vorig jaar al waarschuwde voor China, is het nu overduidelijk dat China niet meer dan 2% groeit. En dat heeft zijn weerslag op China’s grondstoffenleveranciers. Die landen hebben nu ook minder geld om bijvoorbeeld goederen uit de VS te importeren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Video: Hoeveel GOUD moet je in de portfolio hebben?

Fox Business behandelde deze week een vraagstuk waar veel beleggers mee worstelen: Hoeveel GOUD is het beste voor je beleggingsportefeuille? Fox Business vroeg het aan Jim Rickards, auteur van de boeken ‘Currency Wars’ en ‘Death of Money’ en deskundige op het gebied van GOUD en geld. Volgens Rickards is 10% een goed uitgangspunt, omdat GOUD vooral gezien moet worden als een vorm van verzekering van het vermogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$