Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1321 tot 1325
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Olieprijs zakt onder de $40

De prijs van een vat ruwe olie zakte woensdag even onder de $40, het laagste niveau in drie maanden tijd. De combinatie van wereldwijde groeivertraging, overproductie en toenemende bovengrondse voorraden zet de prijs van het zwarte GOUD nog verder onder druk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

GOUD en de stijging van de rente

De paniek slaat weer toe onder GOUDbeleggers. Wie de prijsactie in de afgelopen weken heeft gevolgd, kan er niet omheen: de GOUDprijs begeeft zich in een moeilijk technisch parket.

Toch dienen we dit beeld meteen te nuanceren. GOUD in dollartermen staat onder druk, maar GOUD in eurotermen ligt er helemaal niet zo slecht bij, integendeel!

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 18 november 2015

Beleggen in GOUD, de posities van 4 Top Beleggers

Het sentiment rondom beleggen in GOUD staat op een dieptepunt. Deze 4 top beleggers kochten de volgende posities....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Peter Schiff: “GOUD is als een verzekering. Zorg dat u het koopt voor het te laat is.”

De daling van de GOUDprijs tot het laagste punt in vijf jaar heeft veel media ertoe aangezet om GOUD te bestempelen als een vergane glorie. De dagen als veilige haven voor GOUD zouden voorbij zijn. Maar daar vergissen de meesten zich in. GOUD is als een verzekering en een verzekering hebt u nodig vóór er iets gebeurt.

Het belang van een veilige haven te zijn wordt de laatste maanden fors overschaduwd door de potentiële renteverhoging van de Federal Reserve. Dat geen enkele centrale bank sinds 2008 erin slaagde een renteverhoging vol te houden, kunt u hier zien op deze grafiek.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 november 2015

Deze landen bezitten het meeste GOUD

De edelmetalen hebben het dit jaar niet gemakkelijk gehad. De GOUD- en zilverprijs hebben ook dit jaar de negatieve trend van de afgelopen jaren weten voort te zetten. Het is daarom ook niet vreemd dat steeds meer beleggers de GOUDsector de rug toekeren. De GOUDprijs komt steeds dichter bij de grens van 1000 dollar en onder deze ‘psychologische’ grens lijkt de paniek pas echt los te barsten.

We moeten echter niet vergeten dat de edelmetalen voornamelijk fungeren als ‘veilige haven’. Gezien de beurskoersen hebben we vandaag de dag nog geen veilige haven nodig. Maar, we weten allemaal ook dat als de paniek eenmaal toeslaat, dat het allemaal dan erg hard kan gaan. Mochten de beurzen dus in de toekomst gaan ‘toppen’, dan kunnen de edelmetalen voor de beleggers weer ineens interessant gaan worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$