Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1326 tot 1330
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Venezuela moet GOUD verkopen om schulden te betalen

Het door hyperinflatie getroffen Venezuela heeft steeds meer moeite om haar schulden aan het buitenland te betalen. De centrale bank heeft bijna geen valutareserves meer en moet daarom de GOUDvoorraad aanspreken om aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Chinese import GOUD uit Hong Kong neemt weer toe

China heeft in de maand september aanzienlijk meer GOUD uit Hong Kong geïmporteerd dan in voorgaande maanden, zo schrijft Reuters op basis van de laatste cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

GOUD- en zilverprijs naar hoogste niveau sinds juni

De zilverprijs is vandaag met meer dan 2% gestegen naar €470 per kilo, het hoogste niveau in bijna vijf maanden tijd. De GOUDprijs staat meer dan een procent hoger op €34.321 per kilo en €1.067 per troy ounce, een prijs die we in juni voor het laatst gezien hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

CEO Degussa ziet een einde komen aan het negatieve sentiment in de GOUDsector

Wolfgang Wrzesniok-Rossbach, CEO bij Degussa – de grootste GOUDhandelaar in Europa – bediscussieerde bij Bloomberg de GOUDprijzen, de vraag naar GOUD en het openen van Degussa’s eerste kantoor in Singapore. Hij is van mening dat de GOUDmarkt nog steeds in de kinderschoenen staat, te zien aan haar uitbreidingsactiviteiten in Azië.

Volgens de CEO zien de vooruitzichten voor GOUD er een stuk rooskleuriger uit dan menigeen denkt. GOUD gaat volgens hem richting de $1500,- en dat terwijl de algemene consensus is dat de prijs richting de $1000,- zal gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015

Chinezen vluchten massaal naar het GOUD

De afgelopen maanden is het voor de Chinezen niet gemakkelijk geweest. Zo werd rond de zomer van dit jaar bekend gemaakt dat de Chinese vertraging erger was dan waar de meeste mensen vooraf hadden gedacht. Deze mededeling was het gevolg van een serie tegenvallende macrocijfers die lieten zien dat de Chinese economie het een stuk moeilijker had dan een aantal maanden geleden. Ook de Chinese beleggers werden getroffen door dit slechte nieuws. Als gevolg van de serie tegenvallende macrocijfers brak het berengeweld op de Chinese beurzen namelijk los. De Shanghai index moest in een aantal weken tijd flink waarde inleveren. En tot op de dag van vandaag heeft de stier deze schade nog niet weten te herstellen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$