Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1326 tot 1330
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Nico Pantelis wint de GOUDen Stier – Beste Beleggingsexpert 2015

Wat een geweldige avond in Amsterdam! Nico Pantelis, hoofdanalist van Slim Beleggen, wint opnieuw de GOUDen Stier 2015 in de categorie ‘Beste Beleggingsexpert’. We kunnen er veel over schrijven, maar nog liever laten we Nico zelf aan het woord.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

China breidt zoektocht GOUD uit naar de zeebodem

In China is een ondergrondse GOUDreserve van tenminste 470 ton in kaart gebracht. De GOUDreserve ligt op twee kilometer onder zeeniveau en werd de afgelopen drie jaar in kaart gebracht met in totaal 67 boorplatformen op zee. Daarbij werd in totaal 120 kilometer aan zeebodem geanalyseerd door een team van in totaal duizend man.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Beleggers vluchten uit edelmetalen

Beleggers haalden deze maand tot dusver 1 miljard dollar uit fondsen die beleggen in edelmetalen. GOUD, zilver en platina hebben aan glans verloren door zowel de afkoeling van de Chinese economie als het vooruitzicht van een renteverhoging in de VS. Een hogere rente resulteert in een lager rendement dan bij aandelen en obligaties.

De GOUDprijs tikte kortstondig het laagste niveau in 5 jaar aan op 1073 dollar per troy ounce (31,1 gram). De prijs van platina is bezig aan de langste verliesreeks sinds 2002 en de zilverprijs daalt momenteel het langst achtereen sinds maart 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Wereldwijd één derde meer GOUDstaven en munten gekocht

Sinds september 2011 is het met de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs alleen nog maar bergaf gegaan. Het absolute hoogtepunt van 1900,80 dollar per ounce lijkt nu wel heel ver weg. De dag van vandaag is een ounce slechts 1083 dollar waard. “Buy low, sell high” is een beurswijsheid die beleggers nu voor dit goedje lijken toe te passen.

We zien een significante inhaalbeweging bij beleggers wat betreft de aankoop van GOUDstaven en munten. In het derde kwartaal van dit jaar, is de wereldwijde vraag naar GOUD met 33 procent gestegen.

Dat blijkt uit een kwartaalrapport van de World Gold Council. Het zijn ook voornamelijk Amerikaanse particuliere beleggers die inspelen op de huidige lage GOUDprijs in de hoop een wilde rit naar boven mee te kunnen maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Het verband tussen de dollar en de GOUDprijs

De GOUDprijs is sinds het jaar 2011 in een dalende trend terecht gekomen en veel mensen vragen zich vandaag de dag af hoe ver de GOUDprijs nog kan gaan dalen. Uiteraard beschikken wij ook niet over een glazenbol en de toekomst voorspellen is daarom volstrekt kansloos. We kunnen echter wel de conclusie trekken dat de GOUDprijs sinds de top van 2011 wel heel erg hard is gedaald. De GOUDprijs is sinds het jaar 2011 al met bijna de helft in waarde gedaald en vanuit dat opzicht zouden we misschien kunnen zeggen dat de GOUDprijs wellicht ‘oversold’ is.

Het verleden leert ons echter ook dat we maar beter afstand kunnen nemen op het moment dat de grote stroom mensen richting de nooduitgang loopt. Pas wanneer de lucht min of meer is geklaard, kunnen we een nieuwe investering overwegen. Aan de andere kant weten contraire beleggers vaak prachtige resultaten te behalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$