Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 1331 tot 1335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 oktober 2015

De echte reden waarom België 1.098 ton GOUD verkocht

Volgens de gegevens van de Duitse Bundesbank heeft de Nationale Bank van België momenteel 227,4 ton GOUD in bezit. In 1965 bezat de Belgische Nationale Bank nog meer dan 1.300 ton GOUD. Koos Janssen ging op onderzoek waarom de Belgische GOUDvoorraad met 83% daalde.

België was een van de landen die meedeed aan de London Gold Pool, samen met Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Nederland en Zwitserland. Deze landen opereerden op de GOUDmarkt tussen 1961 en 1968 door GOUD te kopen en te verkopen en zo de GOUDprijs te stabiliseren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

India importeerde in september 67 ton GOUD

India heeft in september de helft minder GOUD geïmporteerd dan een maand eerder, zo schrijft Bloomberg op basis van twee bronnen binnen het Indiase ministerie van Financiën die niet bij naam genoemd willen worden. De import kwam de afgelopen maand uit op 67 ton GOUD, tegenover een volume van 141 ton in de maand augustus.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

China heeft mogelijk weer 15 ton GOUD gekocht

De centrale bank van China heeft in de maand september waarschijnlijk 15 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo meldt Bloomberg. Dat suggereren de laatste cijfers die het State Administration of Foreign Exchange eerder deze week naar buiten heeft gebracht.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 9 oktober 2015

GOUDreserves China groeien verder in september

De GOUDreserves van China zijn in september weer toegenomen. De Centrale Bank van China kocht in totaal....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 oktober 2015

Duitse Bundesbank volop bezig met repatriëring GOUD, onheil op komst ?

Momenteel is de Duitse Bundesbank volop bezig met het repatriëren van de eigen GOUDvoorraad. Men zou denken dat een goede huisvader dit kostbare edelmetaal thuis zou bewaren als veilige schat om problematische jaren te overbruggen maar niets is minder waar.

Diverse landen hebben hun GOUDvoorraden laten bewaren in de kluizen van onder andere de Federal Reserve of The Bank of England. Nu het er naar uitziet dat er nog diverse moeilijke decennia aankomen en de veiligheid van GOUD nog amper is gewijzigd ten opzichte van een eeuw geleden beginnen meer en meer landen hun GOUDstaven te repatriëren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$