Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1336 tot 1340
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Vraag naar GOUD in China dit jaar mogelijk naar record

De vraag naar GOUD in China kan dit jaar het recordniveau van 2013 overstijgen, aldus de Chinese Gold & Silver Exchange Society. Zorgen over de groei van Chinese economie, de correctie op de aandelenmarkt en de waardedaling van de yuan zijn allemaal factoren die de aantrekkingskracht van het edelmetaal versterken.

Bron: T
Geplaatst: zondag 25 oktober 2015

GOUDreserves Rusland stijgen op recordnivo

De Russische Centrale Bank heeft afgelopen maand de grootste aankoop van het jaar gedaan. In totaal kocht....

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

GOUDprijs omhoog na rentebesluit ECB

Sinds het rentebesluit van de ECB is de GOUDprijs al met 2,5% gestegen. Op het moment van schrijven staat de koers bijna op €34.000 per kilo, dat is omgerekend ruim €1.050 per troy ounce. De prijsstijging is vrijwel volledig te verklaren door de waardedaling van de euro, want in dollars steeg de prijs van GOUD slechts met 0,1%. Door dit wisselkoerseffect steeg de zilverkoers naar bijna €460 per kilo, het hoogste niveau in ruim drie maanden tijd.

Edelmetalen blijken een goede bescherming te bieden tegen een waardedaling van de munt. Een zwakkere euro vermindert de koopkracht van spaartegoeden in deze munt, maar het verhoogt de koopkracht van GOUD en zilver. Wordt de euro juist sterker, dan zien we het omgekeerde effect. Door een deel van je vermogen in edelmetalen aan te houden kun je je spaargeld dus beschermen tegen valutarisico. 

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Beleggers voegen $393 miljoen toe aan GOUD-ETF's

Door de stijging van de GOUDprijs tonen Amerikaanse beleggers weer belangstelling voor het gele metaal, want in de eerste twintig dagen van oktober voegden zij in totaal $393 miljoen aan hun positie in GOUD-ETF’s toe. Dat is de grootste toename sinds februari, toen beleggers voor ongeveer $700 miljoen GOUD kochten via zogeheten exchange traded funds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

ECB zorgt voor duidelijkheid in de GOUDmarkt

De President van de Europese Centrale Bank Mario Draghi gaf gisteren een sterker signaal dat de bank bereid is haar – reeds enorme – obligatie opkoopprogramma uit te breiden. Beleidsmakers zullen tijdens een volgende meeting in december beslissen of er sprake is van voldoende stimulus.

Tijdens een persconferentie benadrukte Draghi de neerwaartse risico’s voor zowel economische groei als inflatie door de huidige zwakkere grondstoffenprijzen en door de vertragende groei in China en andere grote opkomende economieën.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$