Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 1341 tot 1345
Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Beleggen in GOUD levert 13,75% per jaar op

Beleggen in GOUD versus beleggen in aandelen. Investeren in GOUD levert 13,75% per jaar over een periode van....

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Bank of England stopte met GOUD leasing in 2008?

Cijfers van de Bank of England suggereren dat de centrale bank in 2008 gestopt is het met uitlenen van GOUD. Een van onze lezers (h/t @freegolds) stuurde me deze link naar de website van de Bank of England, waarop te zien is hoeveel GOUD er tussen 1999 en 2015 werd uitgeleend door het Bank of England Banking Department

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Het GOUDen momentum van de commodity meltdown

Commodities krijgen al maanden rake klappen en breken historische diepterecords. Sterker nog, de bodem lijkt nog lang niet bereikt.

Dat heeft twee voordelen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Beleggers halen GOUD uit ETFs in aanloop naar rentebesluit Fed

In aanloop naar de verwachte renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank bouwden beleggers en vermogensbeheerders hun positie in GOUD ETF’s af. Door de daling van de GOUDkoers en de uitstroom van GOUD daalde het totaal beheerde vermogen van deze beleggingsproducten de afgelopen drie weken met meer dan $2,6 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 september 2015

Onzekerheid overheerst

Zo’n twee maanden geleden bereikte het sentiment op de GOUDmarkt een dieptepunt. Het ene negatieve bericht na het andere werd gepubliceerd met als absoluut hoogtepunt (of dieptepunt afhankelijk van het standpunt) een artikel in de Wall Street Journal op 17 juli. Dat negatieve sentiment was logisch aangezien de grootste GOUD ETF – de SPDR Gold Shares – $25 miljard aan uitstroom kende de afgelopen 3 jaar.

De afgelopen maand daalden veel aandelen- en obligatiemarkten en investeerders hoopten dat de waardevernietiging in die markten gecompenseerd zouden worden door alternatieve activa. Niet al die alternatieve activa presteerde even goed maar nu blijkt dat ETF’s (Exchange-traded funds) die edelmetalen volgden zich onder de best presterende ETF’s bevonden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$