Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1346 tot 1350
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Bang! Nog maar 6 ton GOUD in de kluis van de Comex

Sinds augustus 2014 loopt de GOUDkluis van de Comex stilaan leeg. Maar met de laatste update wordt de situatie wel heel schrijnend. Er ligt nog maar 6 ton GOUD dat klaar is voor levering. Dit betekent dat er nu voor iedere ounce GOUD in de kluis 228 papieren claims zijn, een nieuw absoluut record.

Een maand geleden daalde de GOUDvoorraad in de Comex plots tot 10 ton waardoor de verhouding papier/fysiek steeg tot 124. In het verleden werden dergelijke dalingen snel terug aangevuld, al bleef de langetermijntrend in een dalende lijn. Maar deze keer bleef de voorraad dalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Shanghai Gold Exchange accepteert GOUD als onderpand

De Shanghai Gold Exchange (SGE) accepteert binnenkort ook GOUD en andere edelmetalen als onderpand voor contracten, zo lezen we in een kort persbericht op hun website. Naast edelmetalen worden ook buitenlandse valuta en Chinese aandelen binnenkort als geschikt onderpand aangemerkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Buy When There’s Blood In The Mines

Alle hens aan dek bij de mijnbedrijven. Vorige week beschreef ik de malaise bij de koper-, ijzer- en nikkelmijnen. De vijf grootste mijnen verloren dit jaar tezamen al zo’n 540 miljard dollar. Een duizelingwekkend bedrag.

Dat is niet anders voor de GOUDmijnen. Vooral in Zuid-Afrika, één van ’s werelds grootste GOUDproducerende naties.

AngloGold Ashanti, de derde grootste producent ter wereld, boekte in Q2 2015 een netto verlies van 142 miljoen dollar. In Q2 van 2014 was dat “slechts” een verlies van 80 miljoen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Analyse: Leverage GOUD Comex naar nieuw record?

Wie de laatste berichten op Zero Hedge leest krijgt de indruk dat de Comex op instorten staat, omdat het aantal claims op GOUD ten opzichte van de fysieke GOUDvoorraad in de kluizen van de Comex in zeer korte tijd naar een recordhoogte gestegen is. Voor elke troy ounce fysiek GOUD circuleren inmiddels 228 claims op een troy ounce GOUD. Maar welke conclusies moeten we hieraan verbinden? Lees onze analyse op Hollandgold.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 september 2015

Grootste GOUDbeurs ter wereld op rand van faillissement

Het belang van fysiek GOUD te kopen wordt meer dan eens in de verf gezet door specialisten, van Maarten Verheyen tot Peter Schiff. Vandaag wordt nog maar eens duidelijk waarom…

Want de fraude in de GOUDmarkt is hallucinant! Met zogenaamd papieren GOUD wordt gesjoemeld als nooit tevoren. Een misdaad die gebeurt bij klaarlichte dag, want de daders zetten alle details zomaar op hun website.

We hebben het over de COMEX, de grootste GOUDbeurs ter wereld. Deze beurs bewaart het GOUD van verschillende grote beleggers en terwijl het GOUD in de kluis ligt verhandelen deze beleggers de GOUDcertificaten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$