Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1346 tot 1350
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Rusland kocht in september 34 ton GOUD

Rusland heeft in de maand september opnieuw veel GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Russische centrale bank. De GOUDvoorraad groeide met 1,1 miljoen troy ounce (omgerekend 34,21 ton) naar een totale omvangt van 43,5 miljoen troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Wat is de hoogste zilverprijs?

De zilverprijs zit al enkele jaren in een seculaire neerwaartse trend. Momenteel worstelt de zilverprijs met de barrière van $16. Het is moeilijk om positief te blijven voor dit edelmetaal, al heeft zilver nog een heel groot potentieel.

Voor u zich afvraagt wat de hoogste prijs voor zilver is, leggen we eerst in het kort uit hoe de zilvermarkt werkt. Zilver wordt verhandeld in dollars en per ounce, de klok rond.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Zwitserland exporteerde dit jaar al 1.000 ton GOUD naar Azië

In de eerste negen maanden van dit jaar hebben Aziatische landen gezamenlijk al meer dan duizend ton GOUD uit Zwitserland gehaald. Volgens cijfers van de Zwitserse douane kwam het grootste gedeelte van de import gedurende deze periode voor rekening van India (369 ton) en Hong Kong (317 ton).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Is het ergste achter de rug voor platinum?

Platinum beleeft een dramatisch 2015. Het edelmetaal zakte dit jaar zelfs onder de GOUDprijs. Maar nu is het prijsverschil met GOUD zo groot geworden, dat diverse marktkenners denken dat het ergste achter de rug is.

De prijs van platinum was gedurende het grootste deel van de laatste 10 jaar een flink stuk hoger dan GOUD. Gemiddeld betaalde men voor platinum 34 procent meer, zo’n $273 per ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Iran plant grote mijnbouwprojecten: GOUDproductie x 3, koperproductie x 2

Iran is momenteel volop op zoek naar internationale investeerders voor bijna 15 mijnbouwprojecten, waaronder GOUD, zink en ijzererts welke na het beëindigen van de sancties tegen het land een directe productieverhoging zouden moeten opleveren.

President Hassan Rouhani gaat naar verwachting Frankrijk en Italië bezoeken komende maand om diverse overeenkomsten te tekenen voor diverse van deze projecten, volgens het Iraanse ministerie van Industrie, mijnbouw & handel. Kandidaten voor deze 15 projecten zouden moeten bekend zijn binnen de 4 maand, waarbij de ontginning van de Neekouyeh GOUDmijn reeds ten westen van Teheran reeds in oktober bekend zal gemaakt worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$