Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 1351 tot 1355
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Deze divergentie bij de GOUDprijs is verbazingwekkend

Technische beleggers zijn vaak op zoek naar divergenties. Divergenties wijzen namelijk vaak op een aanstaande bodem of top. Vaak wordt er dan gekeken naar het verschil tussen de beweging bij een indicator en de koers op de grafiek zelf. Maar ook andere vormen van divergenties zijn vaak erg nuttig. Ook bij de GOUDprijs hebben we op dit moment te maken met een divergentie zoals we die al eens eerder hebben gezien.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er in het jaar 2000 sprake was van een divergentie tussen de ARCA Gold BUGS Index (HUI) en de GOUDprijs. We zien namelijk dat de HUI in november 2000 te maken had met dalende koersen, terwijl de GOUDprijs zelf zijwaarts bleef bewegen. Er was dus een duidelijke divergentie tussen beiden, die vlak daarna leidde tot een bodem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Speculeren op de absolute bodem voor zilver, hoeft niet!

De zilverprijs veerde de afgelopen dagen meer dan 5% op, na de daling van juli. Het sentiment in de “papieren” edelmetaalmarkt zat einde juli dan ook compleet onder nul.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

De schitterende toekomst van GOUD

Fiat-gekkies wijzen tegenwoordig graag met de vinger naar gold bugs. De prijs zou laag staan. GOUDberen staan in her rood. En enkel ’s werelds opperste boeman Rusland hamstert nog GOUD in grote hoeveelheden.

De kleine spaarder met wat fysiek of papier GOUD panikeert. Een doorwinterde GOUDbeer haalt de schouders op.

Nieuwe macro-indicatoren lijken erop te wijzen dat de Fed in september de rates zal verhogen. Door de lage interesten zit de markt boordevol kapitaal en boordevol jobs. De Amerikaanse werkloosheid ligt op een historisch dieptepunt van 5.3 %.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

GOUD pas getest als crisis écht toeslaat”

De eurozone staat onder druk. De Chinese aandelenmarkt crasht, terwijl de economie verzwakt. Emerging markets zakken samen met hun valuta’s weg in het moeras op dalende grondstoffenprijzen. Tel daar nog eens Syrië en Oekraïne bij op. Dan zou GOUD als ultieme veilige haven toch moeten stijgen?

Maar de GOUDprijs reageert amper. Sterker nog, de koers bereikte de laatste weken nieuwe dieptepunten. Een reeks beleggers schrijven daarom GOUD nu definitief af. Leuk om mooie sieraden mee te maken. Maar in de beleggingsportefeuille? Dat zien velen inmiddels niet meer zitten. Met een zwakke GOUDreactie op de ontwikkelingen in het eerste halfjaar vragen zij zich af wat het edelmetaal nog voor nut heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Daling GOUDprijs kost Rusland en China $5.4 miljard

Volgens Bloomberg komt de daling – in minder dan drie weken tijd – van de prijs van de GOUDreserves van Rusland en China neer op $5,4 miljard. Wegens de sterkere dollar en de te verwachten renteverhoging staat de GOUDprijs uitgedrukt in dollars op een laagste punt in 5 jaar tijd.

Pijnlijk voor Rusland en China aangezien zij de afgelopen zes jaar de grootste kopers van GOUD waren. Hoewel niet enkel China en Rusland de afgelopen jaren weer gecharmeerd werden door GOUD nadat landen twee decennia lang enkel geïnteresseerd waren in de verkoop van het gele edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$