Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1356 tot 1360
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDprijs in India lager door zwakke vraag

De prijs voor een troy ounce GOUD in lag de afgelopen week in India $7 tot $11 lager dan de wereldwijde GOUDprijs en dat is volgens Reuters de grootste discount in drie maanden tijd. Door de stijging van de GOUDkoers kopen Indiërs wat minder GOUD dan verwacht, met als gevolg dat er bij distributeurs en handelaren voorraad is blijven liggen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDen munten China voortaan 30 gram

De Chinese centrale bank lanceert op 28 oktober een nieuwe serie van GOUDen en zilveren beleggingsmunten. Bijzonder aan deze munten is dat het gewicht voor het eerst niet meer op een troy ounce gebaseerd is, maar op het metrieke systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 oktober 2015

GOUDprijs komt tot leven

De GOUDprijs glanst weer iets meer en is goed bezig het etiket ‘dood actief’ van zich af te schudden. Op woensdag steeg de GOUDprijs voor het eerst in 5 maanden terug boven het 200-daags gemiddelde.

Hoe belangrijk het 200-daags gemiddelde is, kon u hier al lezen. In mei steeg de GOUDprijs al even boven dit 200-daags gemiddelde maar in feite is het al van begin dit jaar geleden dat de GOUDprijs boven zijn lange termijn trend noteerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

Is er een nieuwe GOUDen Dageraad aangebroken?

GOUD is bezig aan een opmars. Een klein detail voor doorwinterde gold bugs, maar vooral een streep door de rekening van Team Fiat, die hun natte droom van een GOUDimplosie stilaan mogen opbergen.

Goed nieuws ook voor de mijnbedrijven: de GOUDeuforie sijpelde duidelijk door in de mijnaandelen. De vraag naar mijnaandelen is deze week met 20 tot 30% gestegen. Een welgekomen signaal voor een sector die de voorbije maanden vooral zwarte sneeuw zag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

GOUD en GOUDmijnaandelen: zo ziet een nieuwe stierenmarkt er uit

De GOUDprijs en de GOUDmijnaandelen hebben momenteel de wind in de rug. Hoewel we nooit zeker zijn wat de toekomst brengt, nemen de signalen toe dat GOUD en GOUDmijnaandelen aan het begin staan van een nieuwe stierenmarkt.

In de rally van de GOUDprijs eind 2014 – begin 2015 stegen verschillende GOUDmijnaandelen met 100% – 200%. Dit huzarenstukje kunnen ze de komende maanden nog eens overdoen. De HUI-index, een mandje van GOUDmijnaandelen, noteert ondertussen al 30% boven zijn dieptepunt. Dit wil dus ook zeggen dat  er GOUDmijnaandelen zijn die veel beter presteren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$