Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 1361 tot 1365
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 27 oktober 2015

GFMS: Vraag naar GOUD 7% hoger in derde kwartaal

De vraag naar fysiek GOUD was in het derde kwartaal van dit jaar 7% hoger dan een jaar geleden, zo schrijft onderzoeksbureau Thomson Reuters GFMS in haar nieuwste kwartaalrapport. De stijging is volledig te verklaren door een toegenomen vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten, want de vraag naar GOUDen juwelen bleef constant. Centrale banken voegden in het derde kwartaal 132 ton GOUD aan hun reserves toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Waarom een van ‘s wereld beste macrotraders groot in GOUD stapte

Beursmiljardair Stanley Druckenmiller stopte in het tweede kwartaal 20% van zijn totale vermogen in GOUD. Hij was ooit hoofdstrateeg onder George Soros. Het was Druckenmiller’s idee om in 1992 de Britse pond te shorten. De Bank of England brak en Soros’ Quantum Fund verdiende ruim een miljard. Met zijn eigen Duquesne Capital maakte Druckenmiller 30% per jaar van 1986 tot 2010.

Druckenmiller geeft niet vaak interviews, maar uit het transcript van een voordracht voor de Lost Tree Club in Florida blijkt duidelijk dat hij weinig op heeft met het beleid van de Fed. In 2008 profiteerde hij van het inklappen van de huizenbubbel. Die kwam naar zijn mening door het te ruime beleid van de Fed na de recessie van 2000-2001. ‘Don’t fight the Fed’ is een bekend mantra van Wall Street. Maar Druckenmiller heeft er niks mee:

De legendarische belegger heeft nu weer hetzelfde voorgevoel:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Vraag naar GOUD in China dit jaar mogelijk naar record

De vraag naar GOUD in China kan dit jaar het recordniveau van 2013 overstijgen, aldus de Chinese Gold & Silver Exchange Society. Zorgen over de groei van Chinese economie, de correctie op de aandelenmarkt en de waardedaling van de yuan zijn allemaal factoren die de aantrekkingskracht van het edelmetaal versterken.

Bron: T
Geplaatst: zondag 25 oktober 2015

GOUDreserves Rusland stijgen op recordnivo

De Russische Centrale Bank heeft afgelopen maand de grootste aankoop van het jaar gedaan. In totaal kocht....

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

GOUDprijs omhoog na rentebesluit ECB

Sinds het rentebesluit van de ECB is de GOUDprijs al met 2,5% gestegen. Op het moment van schrijven staat de koers bijna op €34.000 per kilo, dat is omgerekend ruim €1.050 per troy ounce. De prijsstijging is vrijwel volledig te verklaren door de waardedaling van de euro, want in dollars steeg de prijs van GOUD slechts met 0,1%. Door dit wisselkoerseffect steeg de zilverkoers naar bijna €460 per kilo, het hoogste niveau in ruim drie maanden tijd.

Edelmetalen blijken een goede bescherming te bieden tegen een waardedaling van de munt. Een zwakkere euro vermindert de koopkracht van spaartegoeden in deze munt, maar het verhoogt de koopkracht van GOUD en zilver. Wordt de euro juist sterker, dan zien we het omgekeerde effect. Door een deel van je vermogen in edelmetalen aan te houden kun je je spaargeld dus beschermen tegen valutarisico. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$